Yeastie boi

"Puolitettu paakeli saapui pöytään sutjakasti, ja iskin kiinni. Ja hyväähän tämä oli!"

11.3.2022

Tämä bageleihin erikoistunut baariravintola aukesi noin vuosi sitten Annankadulle, ja hoksasin sen ohi kävellessäni. Silloin en kerennyt käväistä, mutta pistin paikan to eat -listalleni: hyviä bageleita saa harvoin, joten kiinnosti kovasti. Tilaisuus käydä lounaalla tuli sopivasti, kun yövyin läheisessä hotellissa, ja juna kotiin lähtisi vasta iltapäivällä.

Yeastie boi on juuri sellainen paikka kuin nimestä voisi päätellä, taustalla soivaa musiikkia myöten. Listalla oli kaksi vegaanista vaihtoehtoa, joista valitsin paneroidulla tofulla ja coleslaw’lla täytetyn ”Si, no tengo Pollo” -annoksen. Lisukkeeksi otin talon kimchiä ja juomaksi pienen oluen listan suosituksella (Session IPA, vaikka minähän en siis näistä yhtikäs mitään tiedä).

Puolitettu paakeli saapui pöytään sutjakasti, ja iskin kiinni. Ja hyväähän tämä oli! Olen saanut aiemmin kunnon bagel-annokset Helsingin Sandwich Clubissa ja Turun Bagel Housessa, ja tämä taisi mennä ohi molemmista. Annos pysyi syödessä erinomaisesti koossa, leipä ei kostunut missään vaiheessa liikaa, paneroinnin suutuntuma pysyi kivasti, ja maut toimivat. Kiinnostaa kokeilla myös falafel-versio.

Shown meinasi kuitenkin varastaa talon kimchi, sillä se saattoi olla parasta missään tähän mennessä! Olemme aikanaan tehneet kimchiä pitkän kaavan mukaan isoissa Ilves-purkeissa kotona, ja tässä oli saatu juuri sellainen kipakka tulisuus ja kaalin pehmeäksi muuttunut koostumus, johon silloin ihastuin. Liian usein kimchiin jätetään liikaa rapsakkuutta. Pirkanmaalaisen Uong Hapattamon tuotteet ovat olleet tähän mennessä ehdottomia suosikkejani, mutta tämä on kyllä kova kilpailija. Paremmuusjärjestykseen en niitä viitsi yrittää laittaa, etenkin kun purkissa ja ravintolassa myynti on väistämättä ihan eri juttu.

Suosittelen lämpimästi!

Yeastie boi
Annankatu 29B (sisäpiha)
Helsinki

ma–ti suljettu
ke–to 11–18
pe–la 11–23
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset