Fazer Café Kamppi

"Leivoksessa oli kaunis mustikkainen kiille, jonka sisältä löytyi mukavan vahvasti kardemummaista kreemiä."

19.2.2024

Olin käynyt lounaalla armaan ystäväni ja työtoverini kanssa, ja minulla oli runsaasti aikaa ennen kotiinpaluujunan lähtöä. Tarvitsin siis kahvilan, jossa istua ja kirjoittaa. Vanhasta muistista suuntasin kohti Twist-kahvilaa, mutta se olikin näköjään lopettanut – kenties jo ajat sitten, sillä en ole kauheasti täällä päin pyörinyt viime aikoina. Olin jo suuntaamassa pois Kampista kohti lähistöllä olevia muita tuttuja kahviloita Lasipalatsilla tai Kiasmassa, kun osuin Fazer Cafén kohdalle. Muistin ystäväni joskus kehuneen jotain kaupungin Fazer-kahviloista, enkä ollut arvioinut yhtään ketjun kahvilaa sitten vuoden 2017, kun kävin syömässä hyvän leivän silloisessa Messukeskuksen kahvilassa.

Lounaan jälkeen minua kiinnosti makea, joten en tullut katselleeksi suolaista valikoimaa. Makealla puolella oli ainakin pistaasi-kierrepullaa, suklaa-vadelmakakkua, chiavanukasta sekä kiiltäviä mustikka-kardemummaleivoksia. Viimeksi mainittu kuulosti kiinnostavalta, joten päädyin siihen.

Leivoksessa oli kaunis mustikkainen kiille, jonka sisältä löytyi mukavan vahvasti kardemummaista kreemiä. Pohjalla oleva taikinakerros oli sen verran tukeva, että se antoi vastapainoa kreemin pehmeydelle. Ilman sellaista en yleensä perusta näistä kreemileivoksista kauheasti, mutta nyt yhdistelmä toimi. Sisemmältä löytyi vielä mustikkainen sydän. Vaikka tämä leivosten lajityyppi ei ole ihan minun juttuni, tästä yksilöstä pidin kyllä kovasti. Kardemumma vei sen kivasti yllättävään suuntaan.

Ei tämä kahvila selkeiden suosikkieni joukkoon noussut, ihan jo siksikin, että lasikoppi ihmisvilinän keskellä on hieman rauhaton ympäristö – vaikka kahvila muuten on selkeälinjaisen tyylikäs. Twist oli kauppakeskuksen rauhallisemmassa nurkassa, mikä toimi paremmin. Silti valikoima on suht monipuolinen ja taso hyvä, joten mieluusti kahvilaa suosittelee.

Fazer Café
Kampin kauppakeskus
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–pe 7.30–21
la 8–21
su 9–20

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset