Zucchini

"Porkkana-kaalipaistikas toi mieleen monet oman keittiön ruuat ysärillä tai edesmenneen äitini kasviskokkailut."

13.4.2024

Vuoden 2019 arvion jälkeen en ole juuri ehtinyt käydä Zucchinissa, kun testattavia uusia paikkoja on ollut niin paljon. Lisäksi pieni ja erittäin suosittu kasvisravintola ei tahdo oikein valikoitua työporukkamme lounaspaikaksi. Suosiota tosiaan riittää, sillä paikka on ollut joka kerta ihan täynnä käydessäni. Nyt kun olimme tekemässä kollegan kanssa kahdestaan podcast-nauhoitusta, tuli hyvä tilaisuus mennä lounastamaan. Väkeä oli jälleen paljon, mutta ei liikaa, joten kahden hengen pöytä löytyi heti.

Valitsimme tällä kertaa lounaan ilman keittoa, ja pyysin tietysti omani vegaanisena. Zuchini on siis lähtökohtaisesti ovo-laktoravintola, mutta vegaanista saa aina. Lautaselle tuli porkkana-kaalipaistosta, papuisaa viherslaattia kvinoalla, seesamiperunoita sekä tomaattista kasvismuhennosta.

Taas kerran tämä oli onnellinen nostalginen matka kasvissyöntini alkuvuosiin, ja pelkästään hyvässä mielessä. Zucchinin keittiö perustuu raaka-aineiden maun korostamiseen hienovaraisella maustamisella, terveellisyyteen ja jonkinlaisen sydämelliseen konstailemattomuuteen.

Porkkana-kaalipaistikas toi mieleen monet oman keittiön ruuat ysärillä tai edesmenneen äitini kasviskokkailut, kun hän halusi opettaa nuorelle miehelle uuden elämäntavan kokkausta. Äiti ei koskaan kasvissyöjä ollut, mutta kasvisten viljely ja monipuolinen käyttö oli perheessämme arkea. Vegaaninen yrttikastike sopi paistikkaan kanssa yhteen hienosti. Salaatti oli raikasta mutta ruokaisaa, ja kasviskastikkeessa tarhapapujen oma maku ei ollut peittynyt.

Kaiken kaikkiaan, klassista ja taitavaa kokkausta. Ei varmasti kaikkien juttu mutta just niin mun juttu kuin olla ja voi.

Zucchini
Fabianinkatu 19–25
Helsinki

ma–to 11–16
pe 11–15
la–su suljettu

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset