24.1.2025
Olin tammikuussa Pasilassa vapaaehtoistöissä messuilla, joten oli aika suunnata Brindavaniin. Tämä taisi olla viides visiittini kaikkiaan: arvioita olen kirjoittanut 2021 ja 2023. Tuolloin ravintola oli vielä Tampereen Gopalistakin tutussa punnitusjärjestelmässä, joten hinta riippui ruokahalusta. Joskus vuoden 2023 jälkipuolella ravintola kuitenkin siirtyi vakihintaiseen lautasmalliin, josta pääsin nauttimaan tammikuussa 2024 ulkomaisen kollegan kanssa.
Tuolloin en lähtenyt arviota kirjoittamaan, mutta oli aika, koska lautasmalli muuttaa kokemusta oleellisesti parempaan suuntaan – jo ennestään se oli mahtava toki. Nimittäin Brindavanin valikoima on niin runsas, että punnitusmallissa joutui tekemään ankaraa poisvalintaa, jos halusi syödä edullisemmin. Nykyinen lautashinta on melkein huokea, ja lukuisista sorteista pääsee kokeilemaan vaikka kaikkia, jos sille päälle äityy.
Edessä olisi päivystystä messuosastolla, joten ruokakoomaa en halunnut hankkia, vaikka houkutus oli suuri. Otin raikasta sinappista kaalisalaattia, tilli-kurkkuhakkelusta, perunamuusia ja mausteista soijarouhekastiketta, riisiä daalin ja butter chicken -henkisen soijapadan kanssa, saksalaistyylistä peruna-omenasalaattia, henedippiä, piparjuuridippiä ja pinaattidippiä.
Kaikki oli hyvää, ihan kaikki, ja ruoasta jäi sekä ravittu että kylläinen ja samalla virkeä olo. Pitkän päivän jaksoi hyvin.
Brindavanissa kannattaa käydä aina kun tilaisuus koittaa.
Kasvisravintola Brindavan
Kumpulantie 1
Helsinki
ma–pe 11–15
la–su suljettu