31.1.2025
Kruununhaassa jo vuodesta 1952 toiminut Kolme Kruunua ei ollut minulle ennestään laisinkaan tuttu, kun menimme sinne työporukalla syömään. Kun maineen perustana ovat lihapullat ja paistetut silakat, ei olekaan ihme, ettei ravintola ole osunut tutkaan. Ruokalistalta kuitenkin löytyisi vegaaninen versio kasvispääruoasta. Alkuruokapuolella tarjolla taisi olla myös tomaattikeitto, mutta nyt mentäisiin vain pääruoalla. Luvassa olisi siis kaalikääryleitä.
Normaali lista-annos on perunamuusin kanssa, mutta vegaanisen version kumppanina oli oikein hyviä pieniä perunoita sekä tomaattista kastiketta. En tiedä, millainen normiversion rakuunakastike olisi ollut. Tomaattikastike oli ihan hyvää, mutta hieman se soti muhevan kaalin ja kirpeän puolukan kanssa. Kääryleet olivat mielestäni varsin passeleita.
Annos oli siis ihan ok, mutta ei kokemus kuitenkaan suosituksen tasolle nouse. Huomattavasti enemmän innoissani olin taannoin Vltavan valmiiksi mietitystä vegaanisesta kaalikääryleannoksesta.
Tosi kiva kuitenkin, että tällaisessa lihaisiin ja kalaisiin perinteisiin nojaavassa paikassa saa myös vegaanista ruokaa etsivä ihan pätevää murkinaa.
Kolme Kruunua
Liisankatu 5
Helsinki
ma–to 16–01
pe 16–01.30
la 12–01.30
su 12–01