10.4.2025
Pidän tosi paljon kunnollisesta meksikolaisesta ruuasta, ja onneksi sitä on vuosien varrella alkanut löytyä Suomesta enemmän. Vaikka monia on lopettanutkin matkan varrella, suosikkilistallani ovat Helsingissä El Rey, Porissa El Oso ja Turussa Taco Nito. Turun Cafe Chingon oli myös kiva kokemus, mutta en ole ehtinyt käydä heidän uudessa ravintolassaan. Välillä Helsingissä oli listoillani iso liuta hyviksi kehuttuja tacoravintoloita, joista en ehtinyt käydä testaamassa kaikkia, sillä ”tacobuumi” laantui sittemmin. Yksi kehutuista oli Harjutorilla toiminut Cantina Klandestina, joka kerkesi lopettaa juuri ennen kun olin aikeissa käydä visiitillä.
Jossain vaiheessa Klandestina aukesi uudelleen Lyyran kellariin, jossa toimi alkujaan Urban Gourmet -niminen food court. Näköjään se meni konkurssiin, mutta Lyyran kellari on jatkanut jollain muulla konseptilla, ja Klandestina on pysynyt paikalla.
Pitkän työpäivän jälkeen tarvitsin syötävää ennen junan lähtöä ja tilasin itsepalvelukassalta kolmen soijatacon annoksen. Odotellessa tilasin food courtin baaripisteeltä oluen: miten mukavaa. Kokki kiikutti pöytään annoksen ja sen oheen kolme kastikepulloa.
Pehmeissä tacoissa oli soija-sienitäytteen lisäksi salaattia, pico de galloa sekä vegaanista sour cream -kastiketta. Raikas hapan kastike antoi kivan vastapainon tumman muhevalle täytteelle, ja jokaista suupalaa saattoi säätää kastikkeiden avulla. Tulinen salsa oli oikein hyvää eikä minun makuuni yhtään liian polttavaa.
Ruoka oli oikein hyvää. Ihan samalle tasolle se ei noussut kuin edellä mainitut kolme suosikkiani, mutta ero ei ollut suuri. Vaikka söin pikaruokaa food court -alueella, ei tässä ollut menty sieltä, missä aita on matala. Annos oli hyvin valmistettu ja makuyhdistelmää oli mietitty. Mieluusti tulen tänne uudelleenkin.
Klandestina
Lyyran kellari
Porthaninkatu 2
Helsinki
ma–pe 11–21
la 12–21
su 13–18