Casa Largo

"Tofuvarras oli aivan järjettömän kokoinen, ihanan suuri, valtava."

10.11.2014

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia. 

Pidimme filosofiystävieni kanssa kokouksen Helsingissä, ja halusimme myös syödä ja juoda yhdessä. Yhdistyksemme oli kokoustanut jo pari kertaa aseman viereisen Sokoksen alakerrassa olevassa S-ryhmän Casa Largo -ravintolassa, jossa on tarjolla myös rauhallinen tila keskustelua varten. Perinteinen kokouspaikkamme kun alkoi taannoin kiskoa palveluistaan hämmentävän kovia hintoja.

Olen itse asiassa sattunut kokoustamaan säännöllisesti parissakin tällaisessa S-ryhmän espanjalaishenkisessä ravintolassa eri kaupungeissa, joten alkuasetelma ei kuulostanut erityisen lupaavalta. Mitään herkkuja ei ole yleensä ollut tarjolla vegaanisena: jotain sekalaista tapaslistoilta koostettuna. Ystäväni kuitenkin kertoi, että Casa Largo on alkanut panostaa myös kasvissyöjien palvelemiseen. Listalle on saatu quornia (jota Suomesta ei vielä valitettavasti saa vegaanisena) ja savutofua.

Tilasin listalta löytyvän tofuvartaan lohkoperunoilla, eikä annoksesta tarvinnut muistaakseni jättää pois kuin aioli. Palvelu oli ystävällistä, ja tarjoilija tarkasti huolellisesti ja oma-aloitteisesti kokilta, ettei mitään virheitä sattuisi (esimerkiksi salsakastike oli tehty lihaliemeen, mitä en olisi itse tullut ajatelleeksi).

Tofuvarras oli aivan järjettömän kokoinen, ihanan suuri, valtava. Luulen, että siinä oli paketillinen savutofua. Se oli paistettu pinnalta juuri sopivasti, mutta sisältä se oli edelleen mehukasta. Pinta oli valeltu yrttiöljyllä. Lisänä oli romesco-kastiketta sekä paahdettuja vihanneksia.

Kaikki oli hyvää. Ei erinomaista, eikä erityisen mieleenpainuvaa, annoksen kokoa lukuun ottamatta. Ehkä tätä kokemusta voisi verrata Tampereen Plevnaan: kiva yllätys saada kunnon ruokaa tällaisessa paikassa, mutta varta vasten tulee varmasti harvoin käytyä. Sain kuitenkin täyttävää kasvisruokaa, joka ei ollut vähäisempi versio normaaliruuasta. Tämäntyylisessä ravintolassa se on harvinaista.

Annoksen koko tietysti tarkoitti myös, että se on melko hintava eli yli parikymppiä – toki Helsingissä tällaisessa ravintolassa pihviannokset voivat olla yli kolmekymppiä. Onneksi tällä kertaa yhdistys pystyi hyvän vuoden kunniaksi maksamaan ruuat.

Casa Largo
Asema-aukio 2
Helsinki

ma–ti 11–24
ke–to 11–02
pe–la 11–03
su 11–24

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset