Kaffa Roastery

"Kahvi oli hyvää, tietysti."

10.10.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin menossa kokoukseen ystäväni kanssa, ja kahvihammastani kolotti. Ystävä on asunut aikanaan Punavuoressa, ja kysyessäni ”hyvää kahvilaa” hän ehdotti välittömästi kulman takana olevaa Kaffa Roasterya. Paahtimon yhteydessä toimiva avara kahvila oli niin vahvasti kahvituntemusta huokuva, että tunsin itseni taas harmaaksi maalaishiireksi tilatessani. Osasin kuitenkin sentään sanoa, että kaipaisin italialaistyylistä kahvia capuccinooni.

Vitriinissä oli useita vegaanisia raakakakkuja. En ole suuri raakakakkujen ystävä, vaikka olenkin törmännyt moniin hyviin (Tampereella Tammelan Gopalissa olen saanut parasta, vadelma-salmiakkimakuista). Nämä kuitenkin näyttivät todella herkullisilta. Valitsin kerroskakun muotoon tehdyn porkkanakakun.

Kahvi oli hyvää, tietysti. Samanlaista valaistumiskokemusta en saanut kuin Sävyssä, mutta siellä kauralatte onkin parempi kuin missään muualla. Joka tapauksessa tästä tuli varmasti vakiokahvila silloin, kun satun olemaan tällä suunnalla – eli valitettavan harvoin.

Porkkanakakku oli yllättävän hyvä. Porkkana ei sovi mielestäni makeisiin raakajuttuihin niin hyvin, koska mieleen tulee vääjäämättä raastepöytä. Mutta kakun ihana kreemi tasapainotti makua oivallisesti, ja etenkin jättimustikoiden (ja viinirypäleiden?) kohdalla makuyhdistelmä oli suorastaan nerokas. Mikä tärkeintä, kakku ei ollut yhtään liian makea. Usein raakakakuissa esimerkiksi taateli tuo ällömakean tunnelman.

Täytyy palata kokeilemaan jotain toistakin kakkua. Ja sumppia tietysti.

Kaffa Roastery
Pursimiehenkatu 29 A
Helsinki

ma–pe 7.45–16

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset