Mäkikupla

"Valitettavasti pizza oli liian suolaton, ja se olisi kaivannut jotain rasvaa päälle. Tämä teki etenkin tofusta mautonta, mikä oli harmi, sillä muuten se sopi annokseen oikein hyvin."

28.10.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin kuullut Mäkikuplasta sekä hyvää että huonoa monilta ystäviltäni. Pizzoja on kehuttu ja moitittu, mutta joka tapauksessa jonkinlainen kulttimaine niillä on. ”Kauhea räkälä” tai ”ihanan sympaattinen” ovat molemmat olleet käytössä kuvauksina. Olimme tulleet kaupunkiin ystäväporukalla pitkän ja uuvuttavan kirjamessupäivän jälkeen. Oli saatava olutta ja ruokaa. Ystävä ehdotti Mäkikuplaa, ja kun se sattui olemaan to eat -listallani, mikäs siinä. Kotoisan hälyisessä paikassa oli perjantaisen humalainen tunnelma, palvelu oli mitä ystävällisintä, ja eteen sai kolpakon. Hyvähän sitä ihmisen oli olla. Uppouduimme kertaamaan ulkopuolisen korviin varmasti puuduttavia ja itseään toistavia messutarinoitamme.

Pizzat saapuivat eteemme yllättävän nopeasti. Minä olin tilannut ystävän suositteleman ”Pinaton”, jossa on parsakaalia, pinaattia, kesäkurpitsaa ja artisokan sydäntä. Fetajuusto jää pois, ja juusto on korvattu murustetulla tofulla. Jotkut ovat tästä valittaneet, mutta suoliston tukkivien rasvajuustokkeiden aikana tämä oli vain mukavaa – vaikka en kuulukaan ystäväni tavoin niihin, joiden mielestä erilaiset ”korvikkeet” tai ”jäljitelmät” ovat loukkaus kasvisruokaa kohtaan. Hyvää ja huonoa on monenlaista. ”Aitous” ei ole kovin toimiva argumentti juuri missään. Ja olihan Piece’n’Love osoittanut, että tofu voi olla pizzassa suorastaan nerokasta. No, läheskään sen tasoinen tämä kokemus ei kuitenkaan ollut.

Ensin hyvät asiat. Ohut pohja oli onnistunut, sopivasti rapea ja hieman löysä eri kohdissa. Ainekset olivat laadukkaita. Pidin etenkin pinaatti-parsakaaliseoksesta, joka oli pizzan päällä möykkyinä. Niiden pinta oli kärventynyt mukavasti mutta sisus pysynyt mehevänä ja tuoreen makuisena. Erinomainen tapa käyttää säilykepinaattia, joka yleensä ei toimi pizzassa. Nyt siihen oli saatu tuoreuden tuntua (tai ainakin minusta tuntui, että tämä oli säilykettä tai pakastetta).

Valitettavasti pizza oli liian suolaton, ja se olisi kaivannut jotain rasvaa päälle. Tämä teki etenkin tofusta mautonta, mikä oli harmi, sillä muuten se sopi annokseen oikein hyvin. Niinpä ateriasta jäi vähän valju ja nälkäinenkin olo. Hieman parantelemalla tästä tulisi oikein hyvä: kapriksia ja loraus oliiviöljyä ja hyppysellinen suolaa valmiin pizzan päälle toimisi täydellisesti. Nyt oli sellainen olo, että olin syönyt lämpimän salaatin. Toki sekin voi olla hyvää, mutta tämä ei ihan toiminut sellaisenakaan.

So close, so close.

Mäkikupla
Torkkelinkatu 2
Helsinki

ma–pe 11–02
la–su 13–02

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset