Base Camp

"Toimiva peruslounashan tämä. Tuskin tulen käyneeksi iltalistaa kokeilemassa kuitenkaan, koska se on nepalilaisten tapaan hyvin kerma- ja juustopainotteinen."

17.2.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Juuri pääsin Mount Kailashin arviossa toteamaan, että en käy juurikaan nepalilaisissa ravintoloissa, mutta vain kolme päivää myöhemmin kävin uudestaan. Olin itse asiassa käynyt Base Campissa lounaalla pari kolme kertaa aiemminkin vuosien varrella yliopistotuttujeni kanssa, mutta jostain syystä arvio oli jäänyt tekemättä.

Base Camp ei tarjoa useimpien intialaisten ja nepalilaisten ravintoloiden tapaan noutopöytälounasta vaan valmiita lautasannoksia. Lounaalta ei löydy suoraan vegaanista vaihtoehtoa, mutta nyt ainakin sain muokatun annoksen ongelmitta. Naan-leipä jää vegaaniaterialta pois.

Kermakastikkeeseen tehdyn vihannescurryn sijaan sain tomaattisen version. Ruoka oli hyvää perustasoa tai ehkä hieman parempaakin: kasviksissa oli puruntuntumaa jäljellä, eikä kastikkeessa ollut hieman pelkäämääni säilykkeen makua. Toimiva peruslounashan tämä. Tuskin tulen käyneeksi iltalistaa kokeilemassa kuitenkaan, koska se on nepalilaisten tapaan hyvin kerma- ja juustopainotteinen.

Base Camp
Yliopistonkatu 5
Helsinki
Lounas

ma–pe 10.30–15
A la Carte
ma–to 15–23
pe 15–24
la 11–24
su 12–23

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset