Faasai

"Tomaattikastikkeen sijaan annoksessa oli pikemminkin punaiseksi värjäytynyttä ruokaöljyä, josta nousi lievä härskiintynyt aromi."

16.1.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin käynyt tässä ravintolassa viimeksi varmaankin yli kymmenen vuotta sitten, kun asuin vielä Tampereella ja ihan kulman takana. Mikään suosikkipaikka tämä ei koskaan ollut, mutta vaimon kanssa taisimme käydä kookosmaitocurrylla pari kertaa, ja rakkaan ystäväni kanssa söin täällä kerran tai kaksi – tämä oli hänen lempiravintoloitaan. Muistikuvat olivat ihan hyviä. Esimerkiksi tulisesta vihreästä currysta muistin pienet pyöreät munakoisot, jota näkee annoksissa turhan harvoin.

Kun saavuin paikalle, ravintola oli liki tyhjillään, joskin parissa pöydässä näkyi olevan varauskyltit myöhempää iltaa varten. Jouduin odottamaan aika pitkään, ennen kuin saliin edes vilkaisi kukaan henkilökunnasta. Ainoassa pöydässä istui seurue, jonka sittemmin huomasin olevan henkilökuntaa tai heidän läheisiään, mutta hekään eivät kiinnittäneet kuikuiluihini huomiota. No, lopulta sain tarjoilijan kiinni. Oikeastaan kyllä toivon, että olisin menettänyt kärsivällisyyteni ja mennyt muualle syömään.

Ruokalistassa ei ole varsinaista kasvisosiota, vaan useita eri ruokalajeja on saatavana eri vaihtoehtoina. Koska thaimaalaisissa tulee syötyä yleensä kookosmaitoruokia, päätin kokeilla jotain erilaista. Listan alussa mainittiin talon ”itse tekemään tomaattikastikkeeseen” tehty ruoka, jonka saisi tofulla. Olen nähnyt tomaattipohjaisia thaimaalaisia reseptejä monissa ohjelmissa, ja se kiinnosti. Varmistin, ettei ruokaan tulisi kalakastiketta tai muita eläinperäisiä tuotteita, ja tarjoilijan mukaan tämä onnistuisi.

Ruoka saapui pöytään nopeasti. Ensimmäinen tuntemus oli tyrmistys, sillä tomaattikastikkeen sijaan annoksessa oli pikemminkin punaiseksi värjäytynyttä ruokaöljyä, josta nousi lievä härskiintynyt aromi. Lisukkeeksi tarjottu riisi oli klimpeiksi jähmettynyttä, mikä kertoi uudelleenlämmityksestä. Ei sticky rice vaan clumpy rice. Ei ruoka kuitenkaan varsinaisesti pilallista ollut, vain huonosti laitettua, joten päätin syödä sen. Olen äärimmäisen arka palauttamaan annoksia.

Valitettavasti annos oli muutenkin perin kehno. Tofu ja kasvikset olivat liki mauttomia, ja jouduin turvautumaan pöytäkastikkeisiin, että sain annoksen menemään. Tämä oli varmasti huonoin listalta tilaamani thaiannos ja muistutti lähinnä kehnoa lounasbuffetruokaa. (Tosin en oikeastaan koskaan syö thairuokaa buffetista, sillä mielestäni se ei sovi siihen.)

Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmän keskusteluista päätellen jotkut ovat saaneet täältä oikein hyvääkin ruokaa. Ja varmasti kookosmaitopohjaiset annokset ovatkin yleensä suht takuuvarmoja. Mutta kun oikein hyviä annoksia saa Thai Golden Changista  ja Thai & Laosista, en näe tarvetta tulla testaamaan tätä ravintolaa uudelleen – sen verran karu kokemus oli. Sattumalta aterian jälkeen tapaamani ystävä kertoi myös, että Faasai lienee kaupungin thairavintoloista ainoa, jonka lounaspöydässä kasvisruoassakin on aina kalakastiketta. Melkoinen ero edellä mainittuihin, joissa minulle on korostettu painokkaasti, että kalakastike ei kuulu kasvisruokiin. Tosin niiden lounasbuffetkäytännöistä minulla ei ole käsitystä. Aina kannattaa varmistaa.

Faasai
Koskikatu 7
Tampere

ma–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset