Ravintola Fat Lizard

"Pienellä kohennuksella tämä nousisi Suomen vegaaniburgereiden kärkikastiin helposti."

26.4.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Olimme työtovereiden kanssa pitämässä paneelikeskustelua ja esitelmää Otaniemessä, joka oli minulle ennestään täysin vierasta aluetta. No, tulipahan ajettua Länsimetrollakin samalla. Kiintoisien keskusteluiden jälkeen kaipasimme olutta ja suuntasimme metroaseman viereiseen Fat Lizardiin, josta olimme kuulleet kehuja kollegalta. Minulta oli jäänyt aamiainen väliin, joten tarvitsin myös jotain pientä syötävää. Listalla oli suoraan vegaanisena yksi annos, Vegan Bowl – alkuruokakokoinen annos, mikä sopi tuohon tilanteeseen erinomaisesti.

Kulhoruoka oli oikeastaan aika hyvä, vaikka hieman järkytyinkin pitkäjyväisestä Uncle Ben’s -henkisestä perusriisistä sen perustana. Nyhtöherneessä oli vahva mintun ja sitruunaruohon maku, wakamesalaatti oli erinomaista, edamamet oikein hyviä ja avokado pehmeää. Kaiken kruunasi korianterinen kastike, jonka kanssa mirinillä maustettu riisikin ihan toimi, joskin irtonaisen riisin syöminen puikoilla oli hankalaa. Kun tämän annoksen pohjana olisi vielä ollut vaikka riisinuudeli tai tahmea riisi, se olisi ollut jopa erinomainen.

Juttuhetkemme venyi yllättävän pitkäksi ja kosteaksi, ja hiljalleen koko porukalle alkoi tulla isompi nälkä. Päätin syödä minäkin, koska kulho oli oikeastaan käynyt vasta aamiaisesta. Listalta olisi saanut vegaanisena pizzaa, salaattia ja burgeria, joista päädyin viimeiseen.

Burgerin saapuessa pöytään hieman huokaisin, sillä sämpylä näytti olevan gluteeniton, ja se olikin odotetusti hieman kuivakka. (Tilatessa olin vielä korostanut, että en tarvitse gluteenitonta vaan suorastaan kaipaan gluteenia. Mutta yhä useammassa paikassa vakiosämpylöissä on maitoa, voita tai jotain muuta eläintuotetta, joten gluteeniton ja vegaaninen vaihtoehto on yhdistetty. Poikkeukset tästä linjasta ilahduttavat aina.) Välissä oli kookospohjaista vegaanijuustoa, josta en perusta.

Mutta ensimmäinen haukkaus pyyhkäisi nuo huolet pääosin tiehensä. Pellava-kikhernepihvi oli aivan loistava, ehkä parhaimpia kasvispihvejä pitkään aikaan. Se nousi ehdottomasti ainakin Social Burgerjointin tasolle, joskaan purilainen ei kokonaisuutena ollut läheskään niin hyvä, koska Socialin sämpylä ja kastikkeet ovat niin erinomaisia. Mutta hyvää oli myös Fat Lizardin ”juustokastike”, jota oli myös erinomaisten bataattiranskalaisten kanssa. Lisukkeena oleva suolakurkku ja punakaali olivat niin ikään laadukkaita. Pienellä kohennuksella tämä nousisi Suomen vegaaniburgereiden kärkikastiin helposti.

Kokemus oli oikein mukava, ja mainitut puutteet olivat kovin pieniä hyveisiin verrattuna. Kyllähän minä tänne palaan, jos tie vie uudestaan Otaniemeen.

Ravintola Fat Lizard
Tietotie 1
Espoo

su–to 10.30–24
pe–la 10.30–04

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset