Borneo

"Borneo pysyy jämäkästi ehdottomien suosikkieni listalla."

25.9.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Arvioin tämän malesialaisen ravintolan jo vuonna 2013, eli ensimmäisenä Hyvä kurkku -vuotenani. Sittemmin kävimme Tammelantorin ravintolassa aterioimassa säännöllisesti, joskin se oli niin suosittu ja tila niin pieni, että jokusen kerran jouduimme pettymään ovella, kun emme mahtuneetkaan. Vaikka vegaaninen valikoima oli suppea, se ei haitannut, sillä suosikkini claypot curry tofu oli pomminvarma annos ja mielestäni edelleen paras tofuannos Suomessa.

Järkytyimme kuullessamme rakkaan ravintolan lopettamisesta, mutta onneksi saimme pian kuulla, että uusi ravintola avattaisiin Itsenäisyydenkadulle. Kesti aikansa, että aika ensimmäiselle vierailulle löytyi, mutta vihdoin pääsimme testaamaan uutta paikkaa.

Uusi ruokalista on mukavan informatiivinen, sillä vegaaniset annokset on merkattu erikseen vihreällä Vegan-merkillä (HUOM! Listan merkintä VG taas tarkoittaa vähägluteenista.) Valitettavasti alkuruokapuolella ei ole enää mitään vegaanista, sillä vanhassa suosikissa roti-leivässä on käytetty kirkastettua voita, eivätkä kevätrullatkaan käy. Onneksi tiesin claypot curry tofun olevan tuhti annos, joten tilasin sen, tietysti. Vaimo päätti kokeilla annosta nasi campur sayur, johon kuuluu pieni annos currytofua ja toinen tofua satay-kastikkeella. Muistaakseni oli kolmaskin vaihtoehto, mutta vegaanimerkintöjä ei valitettavasti ole ravintolan kotisivujen menussa.

Liki viiden vuoden takainen kuvaukseni claypot curry tofusta pätee edelleen: liemessä on vahvoja ja selkeästi erottuvia aromeita, munakoiso on suussa sulavaa ja vihanneksissa on sopivasti purutuntumaa – porkkana oli jälleen täydellistä. Vaimon annoksen curry oli ihan samaa pienemmässä astiassa (eikä kiehuvan kuumaa kuten saviastiassa). Satay-kastikekin oli hyvää mutta ei ihan täysin minun makuuni, eli taidan valita vanhan suosikin jatkossakin.

Borneo pysyy jämäkästi ehdottomien suosikkieni listalla. Mutta toivottavasti alkuruokapuolellekin saadaan joskus vegaaninen vaihtoehto.

Borneo
Itsenäisyydenkatu 15
Tampere

ma–pe 11–21
la 13–21
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset