Just Vege

"Minä pidän soijapihveistä edelleen, mutta valitettavasti tämä oli jäänyt paistaessa pehmeäksi, mikä tuntui maussa."

13.9.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi vatsa. Juomakin maistuu.

Arvioin Just Vegen ensimmäistä kertaa viisi vuotta sitten, kun ”Vaasankadun vegaaniruokakeskittymä” oli vielä kova juttu vasta kehittyvässä vegaanisen ruoan tarjonnassa. Silloin ihastuin ravintolan mezeannokseen. Sarja-arvioijan ongelmia on kuitenkin se, että melko harvoin pääsen käymään useasti niissäkään paikoissa, joista minulla on hyviä kokemuksia. Vuosien varrella en olekaan kerennyt käydä Just Vegessä kovin monta kertaa.

Kokemukseni ovat kuitenkin osoittaneet, että ravintolan taso on ollut vaihteleva. Pari vuotta sitten söin yhtäältä oivallisen meze-annoksen, toisaalta aika yhdentekevän purilaisen. Viime vuonna kuitenkin ystävien kotiinkuljetuksella tilaama purilainen oli oikein onnistunut. Ilahduin ja pistin mieleeni, että paikan päälle pitäisi mennä tekemään uusi arvio.

Valitettavasti tällä kertaa kokemus oli hieman ankea. Tilasin listalta valmiiksi vegaanisen tulisen hampurilaisen (vegaaniset annokset on merkitty ruokalistassa, mutta muitakin on mahdollista saada vegaanisina versioina). Siinä oli perinteinen soijapihvi. Minä pidän soijapihveistä edelleen, mutta valitettavasti tämä oli jäänyt paistaessa pehmeäksi, mikä tuntui maussa. Ainoastaan reunoilta se oli käräytetty tarpeeksi. Pihvin pehmeys myös vei hampurilaiselle olennaista tuntua syömiskokemuksesta.

Lisäksi runsas määrä tulista matbuhaa jyräsi kaikkien muiden makujen yli. Purilaisessa oli vihanneksia, joskin melko vähän, mutta niiden makua ei lievää ehkä kurkkujen etikkaisuutta lukuun ottamatta juuri havainnut. Matbuha oli sinänsä hyvää, mutta se ei saanut mitään vastapainoa annoksessa.

Tämän kokemuksen ja vaihtelevan tason vuoksi en voi varsinaisesti suositella Just Vegeä. Toisaalta hyviäkin kokemuksia on sen verran, että varmasti palaan tänne jossain vaiheessa päivittämään arviotani.

Just Vege
Vaasankatu 15
Helsinki

ma–pe 11–23
la 12–23
su 13–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset