Wagocoro

"Sushit olivat ehdottomasti keskitasoa parempia, ja nautin ateriastani kovasti."

20.9.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi vatsa. Juomakin maistuu.

Kun intouduin ylistämään Hyvän kurkun Facebook-sivuilla tamperelaista sushitarjontaa maan parhaaksi, ystäväni ja väitöskirjani esitarkastaja suositteli minulle helsinkiläistä Wagocoroa. Sattumalta olin saanut saman suosituksen uuden tamperelaisen sushiravintolan tarjoilijalta.

Wagocoro sijaitsee Töölössä, joka on minulle kuitenkin jostain syystä kuollut kulma Helsinkiä. Juuri koskaan minulla ei ole asiaa sinne. Etukäteen sovittu lounas ystävän kanssa kuitenkin peruuntui, joten päätin hypätä Kalliossa ratikkaan ja tehdä Töölön kierroksen. Siellä nimittäin on useampi minulle suositeltu ravintola. Lähtiessäni en ollut ihan varma, minne menisin, sillä olin liikkeellä melko aikaisessa. Kävelin ympäriinsä syksyisestä aamusta nauttien ja lopulta kallistuin sushin kannalle.

Olinkin päivän ensimmäinen asiakas tässä pienessä ravintolassa, jossa on vain kolme pöytää. Se on myös ilmeisen suosittu, sillä ateriani aikana kahteen muuhun pöytään ilmestyi ”varattu” -kyltti. Noutoannoksia ravintolasta tietysti haettiin myös.

Tilasin kasvissushilajitelman vegaanisena – en tullut kysyneeksi, onko se valmiiksi vegaaninen. Surukseni kuulin, että poikkeuksellisesti valikoimasta löytyvä natto eli hapatetuista soijapavuista tehty tahna ei ollut vegaanista vaan sisälsi kalalientä. Tieto lisää tuskaa, sillä mielipiteitä rajusti jakava haiseva töhnä on suuria ruokarakkauksiani. Eräänlainen japanilaisen keittiön Marmite, siis.

Kuten totesin, tällä hetkellä Tampereella olen törmännyt toistaiseksi parhaisiin sushiannoksiin Umamissa, Maka sushissa ja Fujimissa. Miten Wagocoro pärjäsi niihin verrattuna?

Sushit olivat ehdottomasti keskitasoa parempia, ja nautin ateriastani kovasti. Etenkin makeat inarisushit olivat erinomaisia. Mikäli syön sushia Helsingissä, tämä ravintola on ehdoton valinta (tosin pari suositeltua paikkaa on vielä testaamatta). Vaikka tarkat rajanvedot ovat tietysti tällä tasolla vähän keinotekoisia, sanoisin silti, että edellä mainittu tamperelainen kolmikko vie vieläkin voiton.

Wagocoro
Runeberginkatu 63 A 21
Helsinki

ma-pe 12–18

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset