Linkosuo Ideapark

"Tästä sukeutui hämmentävän hyvä lounas: oikein mukavaa sisuksia lämmittävää kotiruokatunnelmaa."

15.9.2020

Lempäälän Ideaparkin ruokatarjonta ei valitettavasti ole järin kummoista, ja vuosien varrella pari kohtuuhyvää paikkaa on lopettanut. Ei niin, että suuntaisimme sinne koskaan varta vasten syömään, mutta silloin kun harvoin kertyy juuri sellaisia asioita, joita ostoskeskuksessa tulemme hoitaneeksi, sitä söisikin mielellään. Subway ja Arnolds eivät kovin pitkään kanna, ja parissa muussa pitkään toimineessa ketjuravintolassa olemme viimeksi saaneet niin onnetonta ruokaa, että olin aika lailla menettänyt toivoni. Vaimo kuitenkin ehdotti, että kävisimme testaamassa syyskuussa uusittuna auenneen Linkosuon kahvilan – hän kun oli hoksannut mainoksia myös vegaanisesta tarjonnasta. Hieman skeptisenä suostuin. Epäilys oli kuitenkin turhaa ennakkoluuloa.

Vitriinissä oli tarjolla lämmitettävä Boltsi-punajuurikvinoa-annos paahdetuilla porkkanoilla. Erittäin ystävällinen ja ruokavalioasiat hyvin tunteva myyjä lämmitti annoksen, laittoi salaatin lisäksi mukaan yrttiöljyä ja maustettua vegaanista majoneesia ja kehotti hakemaan leipää. Tarjolla oli muhkeaa ja ilmavaa talon focacciaa, jota nappasin mukaan vallan mielelläni. Myyjä tarjosi myös vegaanista margariinia, mutta en kaivannut sitä itsessään mukavan öljyisen leivän kanssa. Silti, mukavaa yksityiskohtien tajua tuokin.

Tästä sukeutui hämmentävän hyvä lounas: oikein mukavaa sisuksia lämmittävää kotiruokatunnelmaa. Boltsit ovat toki valmisruokaa eivätkä varsinaisesti siis kerro tämän paikan keittiöstä, mutta ne maistuivat todella hyviltä. Olin vähän unohtanut nämä oivalliset pyörykät! Viljaisen paahteinen maku istui täydellisesti yksiin menevän punajuurikvinoan kanssa, ja porkkanatkin olivat vitriinielämästään huolimatta pysyneet herkullisina. Yrttiöljy maistui focaccian kanssa, ja vegaaninen majoneesi oli maustettu hyvin niin, että siinä oli sopivasti kitkeryyttä annoksen maanläheisten makujen kanssa.

Jos siis Ideaparkissa haluaa pysähtyä syömään, voin kyllä tämän kokemuksen pohjalta mielelläni suositella Linkosuota. Käyn kyllä siellä varmasti uudestaan. Toivottavasti vegaanista ruokaa on jatkossakin tarjolla säännöllisesti.

Linkosuo Ideapark
Ideaparkinkatu 4
37570 Lempäälä

ma–pe 10–20
la 10–19
su 11–19

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset