Dam Bar

"Seitansiivet korealaisella kastikkeella oli suorastaan erinomainen annos."

7.9.2021

Kävin Hyvän kurkun konehuoneen Samulin kanssa tässä samaisessa Tammerkosken viereisessä tilassa syömässä joulukuussa 2018 Jack the Rooster -nimisessä baarissa, jonka ehdin arvioida pariin kertaan. Kokemukset olivat hyviä, ja ruoka oli omaleimaista, ja vaikka paikka ei ihan juuri minun tyyliseni ollutkaan, uutiset sen lopettamisesta alkuvuodesta harmittivat kaupungin vegaanisen valikoiman puolesta.

Dam Bar aukesi hyvin pian sen jälkeen, ja vanha ystäväni ja kollegani vinkkasi minulle hyvistä ruokakokemuksista etenkin pienten alkuruoka-annosten puolella. Luotetun ihmisen suositus kiinnostaa aina, joten tilaisuuden tullen sovin myöhäisen lounaan tai aikaisen illallisen Samulin ja yhteisen ystävämme kanssa. Aikomuksena oli testata samoin tein ruokalistan vegaaninen tarjonta liki läpikotaisin. Listalla nimittäin löytyy kahdeksan vegaanista annosta – syyskuun Tamperrada-tapahtumassa näköjään olisi löytynyt vegaaninen Pintxo, ja syyskuun SYÖ!-kampanjan aikaan ”uppopaistettu kala” -annos. Panostusta siis selvästi on.

Minä päätin pureutua pikkuannosten valikoimaan ja tilasin niitä kolme, Samuli valitsi salaattikulhoannoksen, ja toinen ystäväni päätyi testaamaan purilaisen, koska onhan se tämän henkisten baariravintoloiden testi vähän samaan tapaan kuin marinara hyvässä pizzeriassa.

Ensimmäinen annokseni, nyhtökauralla täytetyt taquitos-rullat, muistutti hieman helsinkiläisen Junky Veganin kevätrullaa, ja ystäväni totesi siinä olevan samaa henkeä kuin monissa HOAXin jutuissa. Näin on, joskin makumaailma ei ollut niin rönsyilevä kuin siellä. Kaksi muhkeaa rulla teki annoksesta myös varsin kannattavan ostoksen.

Seitansiivet korealaisella kastikkeella oli suorastaan erinomainen annos, Siipiweikkojen vastaavan hintatasoa mutta mielestäni tällä soosilla selvästi parempi. Tryffelimajoneesi oli oikein hyvä dippi, ja tryffelin aromia ei oltu laitettu liikaa, ja se jyrääkin helposti muut maut alleen.

Kolmas annos, ”Dam Fries” oli sitä loaded fries -lajityyppiä, josta oli juuri puhetta Aseman Wurstin arviossa. Tämä oli oikein kelpo annos lajityypissään – ei ihan kovinta kärkeä, mutta tosi mielellään tämän söi. Kookospaneroitu tofu oli hieno tuttavuus!

Samaista tofua löytyi Samulin salaattiannoksesta, jota hän kehui kovasti. Annos oli perunoineen oikein ruokaisa, ja kookostofun lisäksi sieltä löytyi mm. kukkakaalipoppareita ja paahdettuja kikherneitä.

Valitettavasti ystävämme tilaama purilainen oli pettymys. Ensinnäkin se oli ihan reippaasti kalliimpi kuin mikään muu varteenotettava vaihtoehto kaupungissa lukuun ottamatta Eatsharesin mielettömän hyviä artesaanipurilaisia. Eikä purilainen kuitenkaan ystäväni mukaan pärjännyt oikein millekään ”kilpailijalle”. Samaisia Beyond Meat -pihvejä saa huomattavasti edullisempina ja paremmissa kattauksissa muuallakin, ja muilla hyvillä pihveillä monipuolisia ja mehukkaita burgereita on kaupungissa kosolti.

Yhden annoksen hintavuus ja heikkous ei kuitenkaan vie paikalta suositusta, sillä muutoin kokemus oli jopa erinomainen! Tässä on vain se riski, että kun purilainen on usein se ensimmäinen testattu annos, moni kasvisruoan ystävä voi jättää tällä perusteella käymättä uudelleen.

Itse palaan varmasti uudelleen, ja näillä kokemuksilla keskityn herkuttelemaan monipuolisilla ja kekseliäillä alkuruoka-annoksilla, joista jäi vielä yksi kokeilemattakin – enkä muistanut maistaa paikan kehuttua vegaanista tikkujäätelöäkään!

Dam Bar
Satakunnankatu 13 B
Tampere

ma–pe 16–23
la–su 14–23
(keittiö auki klo 22 saakka)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset