HOAX – Vegan & Awesome

"Ihastuttava uutuus oli 'Pupmpkin mac’n’cheese', johon oli saatu kurpitsalla oivaa täyteläisyyttä."

21.5.2021

Olin tätä ennen käynyt HOAXissa vain kaksi kertaa. Edellinen visiitti, josta kirjoitin arvion, oli reilusti yli vuosi sitten ennen nykyisiä poikkeusoloja. Minun oli tarkoitus palata paikan päälle aikaisemmin, mutta onneksi sentään nyt tilaisuus tuli. Sovimme illallisen kahden rakkaan vanhan ystäväni kanssa.

Kolmatta illastajaa odottaessamme äidyimme Hyvän kurkun Samulin kanssa tilaamaan pöydän täyteen kaikenlaista, sillä vanhasta kokemuksesta kumpikin tiesi, että ruokalistan helmet löytyvät alkupala- ja lisukepuolelta. Minä ja Samuli tilasimme erilaiset purilaiset ja yhteinen ystävämme valitsi ”Stranger Shwarman”. Kuten viime kerralla, valitsin juomakseni oivallista primitivo-punaviiniä.

Vanha luottoannos ”potato pom poms” oli jälleen erinomainen pehmeä, pinnalta rapea ja mukavan suolainen suupala, ja se nousi tälläkin kertaa suosikikseni. ”Bang Bang” -kukkakaalit olivat nekin nyt oivallisia, mielestäni täysin Muusan tasolla. (Viime arviossa jäi sanomatta, että ravintoloiden ruokalistoista vastaa sama keittiömestari.) Ihastuttava uutuus oli myös ”Pupmpkin mac’n’cheese”, johon oli saatu kurpitsalla oivaa täyteläisyyttä – tämä oli parhaimpia syömiäni vegaanisia versioita tuosta klassikosta. ”Chick’n skewers” eli ”kanavartaat” jäivät tällä kertaa kokemuksessani hieman sivuosaan, mutta toisin kuin aiemmalla kerralla, nyt ”kanaan” oli saatu kunnolla makua ja paistopintaa. Ensimmäistä kertaa HOAXissa syömässä oleva ystävämme kehui samaa shwarmassaan.

Vaikka ihastuin viime kerralla ranskalaisannoksiin, päätin nyt kokeilla purilaista, koska ensimmäisellä visiitillä sen kanssa oli hieman ongelmia etenkin sämpylän laadussa, ja niistä kuulemma olisi päästy. Valitsin listalta ”Wild Wild Mess” -purilaisen, ja Samuli päätyi kokeilemaan ”Raspberry BBQ” -purilaista. Sellainen yllätys tuli eteen, että nettimenussa kummankin pihviksi ilmoitettiin Hälsans Kökin Sensational-pihvi, vanhoissa pöytämenuissa Muu-pihvi, mutta tilatessa kävi ilmi, että käytössä olikin HK:n uudet kasvispihvit. Liekö taustalla poikkeusaikojen toimitusvaikeuksia tai muita ongelmia, mutta tämä hieman harmitti, sillä Sensationalia olin kyllä odottanut.

Tällä kertaa purilainen pysyi erittäin hyvin koossa koko aterian ajan, eli siitä isosta ongelmasta on päästy kunnialla eroon. Purilainen oli myös hyvin mehevä olematta liian kostea, kuten helposti käy tällaisten useiden kastikkeiden viritelmissä. Valitettavasti HK:n pihvien maku ei oikein innosta minua, ja kaiken kaikkiaan kokemus jätti saman tunteen kuin viimeksi: makuja on niin paljon, että ne lyövät toistensa yli muodostaen huminan, jonka joukosta on vaikea erottaa yksittäisiä aromeja. Tämä on varmasti erittäin makuasia, ja monia tämä miellyttänee, mutta pöytäseurueessamme totesimme tämän ongelman yhteen ääneen. Samulin ”Raspberry BBQ” -purilaisessa maut olivat kyllä selkeämpiä. Silti luulen, että seuraavalla kerralla palaan jonkin ranskalaisannoksen äärelle.

Lopuksi tilasimme myös kimppaan viipaleen Snickers-kakkua, koska tietysti. Täyteläinen suklaakakku oli kyllä ihan hyvää, mutta Snickers- mielleyhtymä jäi kovin etäiseksi.

Ihan täysin minun juttuni tämä ei siis ole, mutta kyllä HOAXia mieluusti suosittelee vegaanisen mättöruoan ystävälle. Ravintola oli tienraivaaja Suomessa tällä alueella, ja tiukimpien poikkeusolojen ajan se onnistui pitämään itsensä hienosti näkyvillä ”mättömobiili”-kuljetuksellaan. On mukava nähdä, että vegaaninen pikaruokaravintola on juurruttanut itsensä Tampereelle näinkin vaikeassa tilanteessa.

HOAX – Vegan & Awesome
Bonker the Moodcourt
Ratapihankatu 39
Tampere

(ao. aukioloajat poikkeusolojen aikaan)
ma–ti suljettu
ke–to 15–20.30
pe 15–21.30
la 14–21.30
su 14–19.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset