Putte’s Bar & Pizza (Kalevankatu)

"Oli mukava palata ysärimakujen äärelle ja muistella kovin toisenlaisen vegaanisen keittiön aikoja."

27.9.2021

Olen käynyt Putte’sissa parisen kertaa vuosien varrella ja ainakin kerran syönyt pizzaakin, mutta silloin olin sen verran vapaalla, että arvio jäi kirjoittamatta. Kokemus ei myöskään silloin vuosia sitten ollut järin innostava, ja ajattelin antavani paikalle muutenkin uuden tilaisuuden. Kauan se kesti, mutta nyt maanantaisen kokouspäivän jälkeen kiireessä etsiessäni huikopalaa ennen junan lähtöä osuin paikan ovelle.

Putte’s on nimensä mukaisesti sekä pizzeria että baari, ja interiööri on ihan minun mieleeni – se muistuttaa monista sellaisista paikoista, joissa hengasin 90-luvulla. Osuin paikalle sopivan rauhallisella hetkellä niin, että ehtisin nauttia pizzasta rauhassa ennen junan lähtöä. Koska aikanaan muistelin olleeni vähän pettynyt marinaraan (ja koska se on ennen kaikkea napolilaishenkisten pizzerioiden juttu), päädyin härkispohjaiseen ”Meat is Murder” -pizzaan. Ysärin toi mieleen sekin, sekä nimeltään että myös makumaailmaltaan, kuten kohta sain huomata.

Läjä rucolaa ei ollut tuttu juttu ysärillä, mutta sen sijaan pinnalle ripoteltu oluthiiva sekä talon oma ”soija-pesto-kerma” juuston korvikkeena toivat tuoksultaan ja maultaan mieleen noiden vuosien kokkailut. Eikä tämä ole missään nimessä pelkästään negatiivinen kommentti: oli mukava palata noiden makujen äärelle ja muistella kovin toisenlaisen vegaanisen keittiön aikoja. Härkistä silloin ei tietysti ollut, mutta pizzassa murentuneena ja muhentuneena se olisi hyvin voinut käydä vanhasta kunnon soijarouheesta.

Ei tämä kuitenkaan järin kummoista ollut. Pizzapohja oli ihan okei, ei hyvää eikä huonoa, mutta tomaattikastike oli tuttua vanhojen aikojen peruskamaa. Nyt on vain kertynyt niin hyviä pizzeriakokemuksia eri kaupungeista ja lajityypeistä, että on tämä vain aikansa elänyttä. Putte’s ei kuulu yhtäältä italialaiseen artesaanipizzojen genreen mutta toisaalta se ei täytä myöskään rasvaisen ihanan mättöpizzan kriteerejä. Hieman koditon kokemus, siis.

Kuten sanottua, maussa oli myös nostalgisia tuntoja minulle, mutta pidemmän päälle kokemus muuttui aika yksitoikkoiseksi. Tuskin palaan, ellen sitten osana vaeltelevaa baari-iltaa.

Putte’s Bar & Pizza
Kalevankatu 6
Helsinki

ma–to 11–23
pe 11–24
la 12–00
su 12–23

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset