Sitko Pizza & Bar

"Kaikki maut soljuivat hyvin yhteen, munakoiso oli täyteläistä, ja oli mukava syödä tämän tyylistä pizzapohjaa pitkästä aikaa."

10.10.2021

Arvioin Sitkon edellisen kerran vähän yli kolme vuotta sitten, enkä jostain syystä ole kauheasti kerennyt käydäkään viime vuosina. Muistaakseni tuon arviokerran jälkeen olen syönyt Sitkossa vain pari kertaa, viimeksi rakkaan kummipojan seurassa. Olen kuitenkin aina tykännyt paikasta. Ehkä Il Poston tuoma innostuminen ja alkuperäisen paikan kätevä sijainti lempääläisille puski ohi, ja toisaalta viime aikoina pizzakokemukseni ovat yllättäen keskittyneet Poriin.

Joka tapauksessa uusintavisiitti Sitkoon oli ollut jo pitkään to eat -listallani. Toinen pistehän on ehtinyt aueta myös Pirkkalaan, mutta tällä kertaa suuntasin Tampereen keskustaan tapaamaan rakasta veljeä ja veljentytärtäni. Heitä odottaessa ehdin tilata alkudrinkin. Vanhasta tottumuksesta pyysin negronia, mutta kun tarjoilija innoissaan ehdotti juomamestarin kauden luomuksia, päädyin whisky souriin – kun sen kuulemma saisi vegaanisenakin. Cask Roomissahan olen sellaisia nauttinut useasti antaumuksella, joten vertailukohta olisi kova. Tykkäsin tästä kyllä kovasti: kitkeryys nousi hyvin esiin. Mutta kyllä täytyy sanoa, että Cask Roomin versiossa oleva vaahto on olennainen osa kokemusta.

Kahdesta listalla olevasta vegaanisesta pizzasta valitsin Veganissimo #3:n, joka oli uusi muunnelma aiemminkin syömästäni munakoisopizzasta. Pehmeän munakoison ohella oli kirsikkatomaattia, latva-artisokkaa, saksanpähkinää ja rucolapestoa.

Ja tämähän oli suorastaan erinomainen! Kaikki maut soljuivat hyvin yhteen, munakoiso oli täyteläistä, ja oli mukava syödä tämän tyylistä pizzapohjaa pitkästä aikaa. Sitkon pizzat antavat kivaa vaihtelua sinänsä erinomaiselle napolilaisen tyylin trendille ollen kuitenkin tasokasta italialaista tyyliä. Kuten ennenkin, juustottomissa pizzoissa talon tomaattikastike kaipaisi aivan aavistuksen lisää suolaa happoisuutta taittamaan. Mutta tällä kertaa ehkä rucolapesto kompensoi asiaa niin, etten edes tullut pyytäneeksi suolapurkkia. Se ja munakoiso toivat myös sopivasti öljyisyyttä.

Tämä oli ehdottomasti parhaimpia Sitko-kokemuksiani ja muistutti, miten suorastaan erinomainen ja moni ilmeinen pizzakaupunki Tampere onkaan!

Sitko Pizza & Bar
Näsilinnankatu 22
Tampere

ma 16–22
ti–to 11–22
pe 11–23
la 12–23
su 13–19.30

Kotisivu

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset