Hiisi Taproom & Bottleshop

"Entä vegaaniset hodarit? No huuuhhuh. Tavaraa oli lastattu antaumuksella: kimchiä, aiolia, chiliä, korianteria, korianterin siemeniä."

20.11.2021

Jyväskylän kirjamessuilla mietimme kollegoiden kesken hyvää illallispaikkaa, ja sattumalta etsiessäni osuin Lutakossa toimivan Hiisi Taproomin sivuille. Ruokalista vaikutti kiehtovalta, ja Jyväskylässä asuva ystäväni vahvisti, että kokemukset paikan aterioista olivat erinomaisia. Sinne suuntaisimme siis! Varasimme pöydän niin, että pääsisimme kävelemään messupäivän jälkeen Paviljongista suoraan murkinalle.

Päätimme jakaa mainitun ystävän kanssa kolme alkuruokaa, että saisimme maistella mahdollisimman laajalla kirjolla. Pääruoaksi otimme kumpikin vegaanisen hodarin.

”Siiklikeko” oli ilahduttava: perunasta oli rakennettu ajatuksella omaleimainen annos, jossa pottu pääsi loistamaan. Puolikkaat siiklit oli paistettu pinnasta sopivan sitkaisiksi ja sisältä ihanan muheviksi, ja niiden kumppanina ”parmesankreemi”, pikkelöity chili, keväsipuli ja mahdollisesti uunikuivattu oliivi toimivat erittäin hyvin. Tällaisia perunan arvoiseensa kunniaan kohottavia annoksia saa liian harvoin. Itse asiassa tämä nousee potaattikokemusten aateliin mm. edesmenneen Copas y Tapasin, helsinkiläisen Magun sekä tamperelaisten Kajon ja Gastropub Nordicin rinnalla.

”Munamyytissä” oli muhkea viipale munakoisoa hummuksen, granaattiomenan, pikkelöityjen korianterin siementen ja tuoreen korianterin kera. Tykkäsin tästäkin kovasti, joskin annoksessa oli koko illan ainut pieni miinus: ihan pohjalla munakoiso oli jäänyt aavistuksen raa’aksi, jolloin sen koostumus ei ole hyvä ja maku on hieman kitkerä. Onneksi sitä osuutta oli niin vähän, että kokonaisuutena annos ei muodostunut pettymykseksi. Muuten nimittäin munakoison kypsyys oli oiva: ei ihan pehmeimmillään kuten monissa ikimuistoisissa aasialaisissa annoksissa (rakastan niitäkin siis tietysti) vaan sillä hienoisella rajalla, jossa koison maku on juuri alkanut muuttua – tämä muistutti tyyliltään munakoisoa parhaimmillaan pizzoissa tai yhdessä syömässäni bliniannoksessa.

”Noidan nimettömissä” tarjolla oli tyrniglaseerattua ja reilusti hiillostettua porkkanaa. Se oli suussa sulavaa! Tyrnin maku oli sulautunut hienosti porkkanan makeuteen niin, että lopputuloksena oli jotain ihan muuta. Retiisi ja fritattu lehtikaali olivat sopivia kumppaneita.

Toinen myöhemmin saapunut ystäväni tilasi alkuruoakseen ”tonttukivet” eli punajuuritartarin ja kehui sitäkin kovasti.

Entä vegaaniset hodarit? No huuuhhuh. Tavaraa oli lastattu antaumuksella: kimchiä, aiolia, chiliä, korianteria, korianterin siemeniä. En uskaltanut yrittää haukata, vaikka mieli teki, vaan söin veitsellä ja haarukalla. Ihan älyttömän hyvää. Nakki muistutti samaa, jota R-kioski käytti vegaanisten hodarien kampanjassaan – ainakin se oli todella, todella hyvä.

Hiisi Taproom tarjosi yhden omaleimaisimmista ja kiinnostavimmista kokemuksista parin viime vuoden aikana. Tänne haluan ehdottomasti palata, kunhan raiteet taas joskus Jyväskylään vievät. Niin, ja olutvalikoima tietysti on täällä äimistyttävän hyvä, joskaan minä en juuri niistä asioista mitään ymmärrä. Hyviä olivat molemmat juomani.

Hiisi Taproom & Bottleshop
Lutakonaukio 3
Jyväskylä

ma–to 10.30–24
pe 10.30–01
la 13–01
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset