Outrun Café

"Mitään estetiikaltaan tämän tyylistä leivosta en ole koskaan syönyt, ja konditoriatyö oli taitavaa."

30.10.2021

Elokuun puolivälin jälkeen Pasilaan avautui kahvila Outrun, josta moni intoili saman tien Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä. Kahvila ei ole täysin vegaaninen, mutta suurin osa leipomuksesta on vegaanisia – ja tarjolla olisi macaron-leivoksia! Niitä olen syönyt vain Olipa Kerran Konditoriassa, jota kaipaan edelleen kovasti. Tämä uutuus siis kiinnosti, ja koska Helsingin kirjamessut olisivat lokakuussa, pistin merkinnän kalenteriin, että täällä olisi käytävä.

Lauantaina minulla oli vapaapäivä, ja lounaan jälkeen suuntasin kahville. Hetken kesti, ennen kuin paikan löysin, sillä Asemapäällikönkadun katutasosta on noustava ”parveketasolle”. Kyltit ohjaavat oikeaan suuntaan kyllä.

Vapaana oli tullessani vain kaksi pöytää. Kahvila mainostaa olevansa ”retrofuturistinen”, ja kieltämättä betoniviidakon keskeltä astuminen neonvaloihin ja läpinäkyvien muovipöytien ääreen toi mieleen vaikkapa yhden Kellopeliappelsiini-teatteriesityksen estetiikan takavuosina tai jotkut 60-luvun scifielokuvat. Hesarin arviossa mehusteltiin sen verran tällä ulottuvuudella, että en uppoa siihen enempää. Mutta kontrasti ympäröivään arkkitehtuuriin tosiaan toimii mahtavasti.

Yhden pettymyksen koin heti kättelyssä, sillä tällä viikolla macaroneja ei ollut lainkaan tarjolla. Minun täytyy suunnata jollain tulevalla Helsingin reissulla maistamaan niitä erikseen. Valitsin siksi kausileivoksen, kurpitsaisen halloween-teemaisen, sekä talon ”cassis”-croissantin, jossa nimensä mukaisesti on mustaherukkatäyte.

Monitahokas leivos muistutti muodoltaan Dungeons & Dragons -peliharrastuksesta tuttuja arpanoppia. Pinta oli napakka, mutta sisältä leivoksesta löytyi ilmavaa kreemiä sekä selkeästi erottuvat kerrokset. Mitään estetiikaltaan tämän tyylistä leivosta en ole koskaan syönyt, ja konditoriatyö oli taitavaa. Maku oli kurpitsatäytteen ja mausteiden ansiosta yllättävän jouluinen minun makuuni. Mikä parasta, leivos ei ollut yhtään liian makea.

Croissant-ikävä on ollut suuri Tartinen lopetettua, joten sellaista oli pakko maistaa, vaikka olenkin suolaisten sarvien ihminen. Herukkahillon happoisuus kuitenkin leikkasi makeutta juuri sopivasti niin, että kokemus ei ollut yhtään äitelä. Mantelimassan aromi hieman hukkui kokonaisuuteen. Täytyy kuitenkin sanoa, että koostumuksessa tämä hävisi Tartinen croissanteille selvästi. Eli juuri tämä tuote ei ole ihan minun juttuni.

Tuskin maltan odottaa seuraavaa vierailua! Outrunista tulee ehdottomasti vakikohde messureissuilla, mutta täytyy täällä käväistä muutenkin, koska taidokasta konditoriatyötä ei vegaanisena lopulta järin monesta paikasta löydy.

Outrun Café
Asemapäällikönkatu 3
(kävelytasanne)
Helsinki

ma suljettu
ti–la 12–21
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset