Purebite

"Tofua oli annoksessa runsaasti, tarhapapuja samaten, ja basilikakin maistui."

13.4.2022

Arvioin tamperelaisen Purebiten Sylvi-lehden aikoina runsaat seitsemän vuotta sitten. Silloin ihan tykkäsin salaatista paistetulla tofulla. Myöhemmin kävin myös testaamassa jonkin wokkiannoksen, mutta se ei jäänyt erityisesti mieleen. Yleisvaikutelmaksi jäi, että paikka tarjosi ihan kelpoa mutta ei mitenkään erityisen hyvää thairuokaa. Päätin kuitenkin, että jossain välissä pitäisi käydä tekemässä uusinta-arvio. Jostain syystä, ei mistään erityisestä, tämä veikin sitten aika kauan.

Juna anoppilan suuntaan oli hajonnut Tampereen asemalle, joten minulla oli yhtäkkiä pari tuntia odotteluaikaa, ja nälkähän siinä tuli. Purebite juolahti mieleeni saman tien. Sisään tullessani paikka oli vielä suht tyhjä – lounasaika oli vasta alkamassa – mutta pian se täyttyi äärimmilleen ja ylikin. Paikka on selvästi hyvin suosittu.

Tilasin känd kheaw wanin eli vihreän curryn vegaanisena versiona. Kaikki tuli pöytään samalla lautasella: riisi kupuna keskellä, curry ja salaatti sen ympärillä. Väriltään curry kyllä muistutti enemmän tom khata, mutta siinä oli tunnistettavia vihreän curryn makuja. Listan annoksista tämä oli tarjoilijan mukaan tulisin, ja olin valinnut normaalin version, en mitään supertulista. Kookosliemessä oli kyllä hieman potkua mutta enemminkin taustahuminana, joten minun makuuni seuraavaksi tulisempi olisi varmasti toiminut lounasaikaankin, jolloin en halua hikoilla lautasen ääressä.

Tofua oli annoksessa runsaasti, tarhapapuja samaten, ja basilikakin maistui. Pieni ongelma oli riisin irtonaisuus, jolloin se ei imenyt makuja niin hyvin, ja minun täytyi lopulta siirtyä syömäpuikoista haarukan käyttöön.

Olin ihan tyytyväinen lounaaseeni, ja söisin tämän uudestaankin, etenkin kun Tampereella thaivalikoima on edelleen aika kapea. Tässä ympäristössä suositeltava siis. Silti Purebite ei kovin korkealle thairavintolakokemusten joukossa yllä: esimerkiksi vastaava taannoinen ateria Porin Tamarinissa oli parempi, Helsingin Twisted Street Kitchenistä ja Tampereen Whatevereistä puhumattakaan.

Purebite
Hatanpään valtatie 4
Tampere

ma–to 10.30–20
pe 10.30–21
la 12–21
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset