Downtown Bar & Kitchen

"Kaiken kaikkiaan makuyhdistelmä oli huumaava. Kaikki täydensi vönerin paahteista aromia."

18.7.2022

Tänä keväänä Verkatehtaankadulle Tampereella aukesi uusi baariravintola Downtown, johon en tullut kiinnittäneeksi alkuun huomiota, koska se ei ole varsinaisesti minun skeneni. Mutta jossain vaiheessa huomasin Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä ylistystä paikan vegaanisista vöner-tacoista, ja se kiinnitti huomioni. Hyviä tacoja ei Tampereella nimittäin juuri saa: Tammelantorin La Negrita on erinomainen mutta epäsäännöllisesti auki, ja ihan uutta Palomaa en ole vielä kerennyt testata.

Olin sopinut treffit Hyvän kurkun Samulin kanssa, ja alkuolusten jälkeen suuntasimme Downtowniin syömään. Tilasimme kumpikin tacot vegaanisina (annos ei ole valmiiksi vegaaninen, joten tämä täytyy muistaa) ja listan suositusoluen kylkeen. Kun hyllyllä oli vielä suosikkibourboniamme, otimme sitäkin.

Iso tämä annos ei ole, pikemminkin alkuruoka tai naposteluautanen – listalla on myös vönertäytteinen chiabatta-burger isompaan nälkään, mutta tämä on paljon kiintoisampi annos. Lautasella on kaksi pehmeää tacolättyä, ja päällä on paistetun vönerin lisäksi japanilaisittain maustettua majoneesia, marinoitua ananasta, chiliä, korianteria, kevätsalaattia ja kiinankaalia. Hyvin fuusiohenkinen annos enemmän kuin meksikolaista, siis.

Ja olihan tämä aivan hemmetin hyvää! Vöneriä olen saanut paremmin paistettuna vain Porin Turo’s Heavy Kebabissa – tai vaikea paistojälkeä on edes paremmuusjärjestykseen asettaa. Kummassakin paikassa vöneriin on saatu käristettyä kunnolla makua ja tuoksua. Kaiken kaikkiaan makuyhdistelmä oli huumaava, ja olimme Samulin kanssa haltioissamme. Vaikka itse ananas oli paikoin aika hapanta – siis raaka-aine itsessään – marinointi oli onnistunut todella hyvin, ja maku soljui yhteen chilin, korianterin, sipulin ja majoneesin kanssa herkullisesti. Kaikki täydensi vönerin paahteista aromia.

En minä tätä varsinaisiin erinomaisiin meksikolaisiin annoksiin La Negritassa tai Turun Taco Nitossa lähde vertaamaan, kun makumaailma oli sen verran erilainen. Mutta tyystin omaleimainen ja perin juurin herkullinen tämä annos on! Listalla on sen verran kapeasti vegaanisia annoksia, että tuskin tulen tänne koskaan varsinaisesti kunnolla syömään, mutta nämä tacot käyn varmasti vielä useasti nappaamaan pieneen nälkään tai pidemmän illan aloittajaisiksi.

Downtown Bar & Kitchen
Verkatehtaankatu 3
Tampere

ma–to 16–00 (keittiö auki klo 22 asti)
pe–la 14–03 (keittiö auki klo 23 asti)

Kotisivu

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,