Encanto Art Cafe

"Toast oli tyyliltään tiiviiksi voileipägrillillä puristettu – sellaista en olekaan kahvilassa vegaanisena saanut!"

13.10.2022

Tämä kahvila-ravintola on toiminut Krunikassa ilmeisesti jo jonkin aikaa, mutta kuulin siitä vasta vähän aikaa sitten. Tämä johtunee siitä, että Encanto muuttui täysin vegaaniseksi vasta kesäkuussa uuden pitäjän myötä. Vegaaniset paikat tietysti menevät to eat -listan prioriteeteissa korkealle, ja kun odottelin luentotilaisuuden alkua noilla kulmilla, oli sopiva hetki mennä pariksi tunniksi nautiskelemaan. Ja Encanto olikin erittäin viehättävä kivijalkakahvila: rauhallinen ilmapiiri ja taustalla sopivalla voimakkuudella soimassa mm. Warren Zevonia ja Simon & Garfunkelia. Eli juuri minun juttuni.

Tilasin kauracapuccinon ja croissantin, jonka kanssa kahvilassa tarjoillaan vegaanista ”homejuustoa” ja hilloa. Croissant ei ollut ulkonäöltään kummoinen, jopa hieman surullinen, mutta alkupettymys vaihtui tyytyväisyyteen. Maku oli hyvä ja täyteläinen, ja sisus oli kivalla tavalla venyvää. Tietenkään tämä ei edesmenneen Tartinen tai Tukholman à la Lon croissanteille pärjännyt, mutta ne ovatkin aikamoinen vertailukohta – vaimoni mielestä parhaita croissanteja, joita hän on elämässään syönyt, ”tavalliset” mukaan lukien. Varmasti kokemuksen myötä Encantossakin nämä saavat enemmän kiiltoa ja lehtevyyttä. Juuston ja hillon kanssa maku oli vallan oivallinen.

Koska aikaa oli ja edessä oli pitkä päivä, päätin tilata vielä edullisen salamitoastin. Tämäkään ei ihan pärjännyt vertailukohdalleen, salamitoastkokemukselle Tampereen Sohossa, mutta se onkin hemmetin kova annos. Tässä oli Santun Seitanin sijaan varmaan Vegemin pepperonia, josta tykkään myös kovasti. Toast oli tyyliltään hyvin erilainen kuin Sohossa, tiiviiksi voileipägrillillä puristettu – sellaista en olekaan kahvilassa vegaanisena saanut! Näin täytteet pysyivät hyvin sisällä ja juuston sekä salamin aromit olivat joka suullisessa vahvat. Tykkäsin siis kuitenkin kovasti! Mikä mukavinta, toasteja on eri täytteillä.

Encanto tarjoaa näiden lisäksi aamiaista (koko päivän), salaatteja, päivän keittoja, pullaa ja vaihtuvia makeita leivonnaisia. Näköjään venetsialaisten aikaan tarjolla oli vegaanisia hodareitakin.

Onhan tämä erittäin mukava lisä Helsingin kahviloiden joukkoon, ja varmasti palaan useasti, etenkin kun työporukan toimisto on ihan lähellä.

Encanto Art Cafe
Maneesikatu 3
Helsinki

ma–pe 9–16
la 9–15
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset