Gastropub Soho

"Ystäväni oli haltioissaan ensimmäisestä 'Full Vegan Breakfast' -kokemuksesta."

11.9.2021

Kirjoitin Sohosta edellisen kerran melko tarkkaan pari vuotta sitten, ja pääasiat ovat ennallaan: mukava baari, kiva henkilökunta, hyvää musiikkia, herkullista ruokaa, asiallinen yhteiskunnallinen meininki kaiken kaikkiaan (joskaan en jaa jalkapalloinnostusta kävijöiden enemmistön ja henkilökunnan kanssa). Vanhalle ”ysärin” aktivistille ja punk-keikkojen kävijälle mikäs sen mukavampaa esimerkiksi kuin istuskella alkuillasta olutta hörppien, aterioiden ja selaten Toisen Vaihtoehdon vanhoja numeroita.

Sohoa onkin ollut kova ikävä tässä parin vuoden vuoristoratameiningissä. Sulkuaikaan hain täältä jonkin verran noutoruokaa, ja usean muun rakkaan paikan rinnalla ostin tännekin mojovan tukilahjakortin parempien aikojen toivossa. Sitä ostaessa oli vielä ihan ”herrassa”, milloin sen pääsisi käyttämään. Vähän aika sitten tajusin, että lahjakortin päivämäärä menisi kohta umpeen (varmasti sitä olisi toki saanut jatkettua), joten järkkäsin ystävysten kesken ruokaisan baari-illan. Kaikki, mitä kortilla oli, olisi syötävä – hieman juotavakin. Neljän kaveruksen kesken voisimme saman tien käydä läpi listan vegaanisen tarjonnan melkein kokonaan.

Lista on ehtinyt uudistua viime kerrasta pariinkin otteeseen. Isoin muutos vanhaan meininkiin on se, että Sohon erinomaiset falafelit ovat poistuneet valikoimasta. Toinen merkittävä juttu on, että vaihtuvien erikoisannosten joukossa on ollut useita erittäin kiinnostavia ja hienoja vegaanisia tai vegaaniseksi muunnettavia pläjäyksiä – harmillisen harvoin olen itse päässyt kokeilemaan, mutta Hyvän kurkun konehuoneen Samuli on niistä raportoinut.

Kolme meistä, Samuli mukaan lukien, saavuimme paikalle aikaisemmin ja aloitimme illan olusilla ja hetken harkittuamme parilla ”alkuruoalla”, koska nälkä kurni. Tilasimme jaettavaksi vegaanisen seitantoastin ja pistaasi & hummus -salaatin, joka oli minulle ihan uusi annos. Toastin olin syönyt jo pari kertaa aiemmin, ja tälle kerralle sattui varmaan paras eksemplaari: täyteläinen, mehevä ja kostea, suolainen, rapea. Ihan älyttömän hyvä toast millä tahansa kriteereillä. Salaatti oli hieno tuttavuus: appelsiinin, hummuksen ja pistaasin vinkeä yhdistelmä toimi hämmentävän hyvin!

Neljännen saapuessa paikalle oli aika pistää pöytä koreaksi eli siirtyä ”pääruokiin”. Viimeisenä saapunut tilasi samaisen toastin, toinen ystävä kokeili ensimmäisen kerran vegaanista Full English -aamupalaa, Samuli vegan cheesesteakia ja minä Kensington-purilaista. Listan vegaanisista annoksista jäi siis tällä kertaa tilaamatta vain ranskikset juustolla ja Battersea-purilainen. Onhan tämä hittolainen melkoinen valikoima!

Ystäväni oli haltioissaan ensimmäisestä ”Full Vegan Breakfast” -kokemuksesta, ja onhan se peijakkaan komea kattaus – edelleen paikan ehdoton suosikkiannos. Juu, tavallaan kaiken tämän pystyisi tekemään kotonaan, mutta juttu onkin, että tämän pääsee syömään baarissa. Full English kaipaa joko kankkusta tai kevyttä nousuhumalaa. Vegemin makkaraa, mustasuolalla maustettua tofukokkelia (suola oli minun vinkkini henkilökunnalle!), paistettuja sieniä ja tomaattia, paahtoleipää Marmitella, papuja sekä suht tuore lisäys, talon oma suussa sulava hash brown. Tätä tekee aina mieli. Vetäisin nytkin.

Soho Cheesesteakin Tasty-pihvisuikaleilla olen ehtinyt syödä pari kertaa, mutta tällä kertaa Samulille osui kerrassaan erinomainen yksilö. Tykkään kyllä tästä annoksesta, mutta kyllä ehdottomasti seitansuikaileilla tai vastaavalla tehty on parempi. Ensimmäisen olen syönyt Philadelphiassa, sittemmin Turussa edesmenneessä Kåren Street Food Barissa ja kerkesin koronasulun aikana kokeilla myös Sohon versiota noutoannoksena! Se oli ihan hemmetin hyvä. Tasty-versio on kelpo annos, mutta rakenne ei vain ihan täysin sovi tähän kastikkeiseen jumalaiseen ruokalajiin. Mutta tietty on järkevää, että ihan kaikkiin annoksiin ei tarvitse ostaa erillistä pääraaka-ainetta.

Entä oma Kensington-purilaiseni samaisella Tasty-pihvillä? Onhan se omituinen otus: appelsiinia, pistaasipähkinöitä, mole-kastiketta, tomaattia, sipulia ja salaattia. Vähän sellainen I did not see this coming -annos. Mutta hiton hyvä! Tässä purilaisessa on valtavasti makua ja – sanoisinko – persoonallisuutta. Ei ole menty turvallisella ja helpolla linjalla (seitanpihvinen Battersea taas on oiva valinta silloin).

Olipa ihanaa.

Gastropub Soho
Otavalankatu 10
Tampere

(aukioloajat syyskuussa 2021)
ma–to 15–23 (24)
pe 11–23 (24)
la 12–23 (24)
su 14–23 (24)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset