Sen Viet Vegan Restaurant

"Maut olivat hienovaraisia ja yksittäisen raaka-aineen kuten sitruunaruohon makua korostavia. Tofussa oli mukavan sitkas paistopinta ja pehmeä munakasmainen sisus. Juuri tällaisesta tykkään vietnamilaisessa keittiössä."

16.12.2022

Loppusyksystä Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä kuului uutisia, että Jätkäsaareen olisi aukeamassa uusi vegaaninen ravintola, vietnamilainen Sen Viet. Marraskuussa paikka avasikin ovensa, ja pian sain lukea kehuja paitsi buffetista myös lista-annoksista. Tätä kirjoittaessa vasta huomasin, että Sen Viet on Eerikinkadulla toimineen Saigon Housen työn jatkaja – tuo ravintola ei ollutkaan minulle tuttu.

Jätkäsaari voi tuntua olevan kaukana keskustasta, mutta melkein hotellini edestä pääsin sinne erittäin kätevästi ja nopeasti ysiratikalla, joka toi suoraan ravintolan kohdalle. Koska tulin lounasaikaan, päätin kokeilla buffetia.

Otin lautaselleni tofua paprikalla sekä soijasuikaleita. Kummassakin oli ohut, melkein liemimäinen aromikas kastike, jollaisiin totuin aikanaan Tampereella toimineessa Hoa Xuanissa. Maut olivat hyvin samantyylisiä: hienovaraisia ja yksittäisen raaka-aineen kuten sitruunaruohon makua korostavia. Tofussa oli mukavan sitkas paistopinta ja pehmeä munakasmainen sisus. Juuri tällaisesta tykkään vietnamilaisessa keittiössä. Sen lisäksi lautasellani oli oivallista talon kimchiä sekä paistettuja nuudeleita vihanneksilla. Lisämakuja sain pöytämausteista eli pikkelöidystä chilistä ja valkosipulista.

Ruokajuomakseni tuli yllättäen ihana lämmittävä ja inkiväärinen kurpitsakeitto: join sitä suoraan kiposta ruokani palan painikkeeksi, mikä toimi erinomaisesti.

Jälkiruokaakin olisi ollut, mutta sen sijaan päätin tilata erikseen vietnamilaisen kahvin. Sitä nimittäin en ollut koskaan saanut Hoa Xuanin jälkeen. Siellä maidon tilalle kahviin laitettiin hieman jotain likööriä, mutta Sen Vietissä tarjolla oli kondensoitua kookosmaitoa. Ja jösses sentään miten hyvää se oli! Suosittelen ehdottomasti.

Taidanpa toistekin hypätä ysiratikkaan, kun on vähän pidempi lounashetki käsillä.

Sen Viet Vegan Restaurant
Atlantinkatu 18
Helsinki

ma–la 10.30–21
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset