Patisserie Teemu Aura, Hakaniemi

"Moussen koostumus oli aivan täydellinen, sillä se antoi lusikalle juuri sopivasti vastusta, ja maussa oli mukavasti suolaisuutta."

29.5.2023

Tämä Hakaniemessä toimiva leipomo- ja kahvilaketjun piste on ollut to eat -listallani jo jonkin aikaa: siitä lähtien kun kuva leivoksesta osui silmääni Facebookin Vegaaninen Helsinki -ryhmässä. Leivoksia nimittäin löytyy vegaanisena edelleen yllättävän harvoin, vaikka kahvilatarjonta onkin nykyään suht monipuolista. Edellisen varsinaisen leivoksen lienen syönyt Pasilan Outrunissa – muutoin tulee mieleen lähinnä Fly Fusion. Sopiva tilaisuus osui kohdalle, kun kävin Hakaniemen remontoidussa kauppahallissa vegaanisella lounaalla, ja muistin tämän paikan asemalle kävellessäni. Minulla oli mukavasti ”löysää aikaa”, ja kahvia teki mieleni.

Kahvilasta löytyy näköjään salaattilounasta ja koko päivän aamiaislistalta puuroa, mutta minua kiinnosti vitriinin sisältö. Teemu Auran tuotelistalla on kaksi vegaanista leivosta: tummasuklaa-kirsikka ja hasselpähkinä-vadelma, ja valitsin jälkimmäisen. Kumppaniksi otin kauramaitocapuccinon.

Tykästyin tähän leivokseen välittömästi. Moussen koostumus oli aivan täydellinen, sillä se antoi lusikalle juuri sopivasti vastusta, ja maussa oli mukavasti suolaisuutta. Leivoksen taikinaosan ehkä kaakaomainen maku ja vadelma täydensivät sitä oivallisesti. Meni tämä ehdottomasti yllä mainittujen leivoskokemusten rinnalle. Palaan tänne varmasti. Oi kun heillä olisi myös vegaanisia macaroneja! Tai croissanteja!

Patisserie Teemu Aura, Hakaniemi
Siltasaarenkatu 12
Helsinki

ma–pe 8–18
la 9–17
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset