Nupelda

"Seitan ja aurinkokuivattu tomaatti olivat kärähtäneet juuri sopivasti niin, että makua oli kehittynyt, ja tomaatin vahva umami toi hienon grilliaromin."

26.6.2023

Hyvän kurkun konehuoneen Samuli on pitkään usuttanut minua käymään tässä tamperelaisessa pizza-kebabravintolassa. Hyvin harvoin tulen ostaneeksi nykyään ”suomipizzaa” Lempäälän Pizza Beneä lukuun ottamatta, mutta olen kaivannut laajennusta siihenkin valikoimaan. Vaikka Helsingissä Daddy Greens täydentää laatupizzan ja mättöpizzan halua yhtaikaa, joskus harvoin kaipaa sellaista lättyä, jota voi syödä vaikka muutto- tai puutarhapäivän jälkeen suoraan laatikosta onnesta huokaillen.

Tällä kertaa oli juuri sellainen päivä, sillä olin roudannut huonekaluja isän ja veljien kanssa kellon ympäri, ja ennen saunaa oli syötävä. Matkalla Kangasalle Nupelda oli sopivasti reitillä, joten tartuin tilaisuuteen ja ehdotin sitä. Listalta löytyi mukavasti oma vegaanisten pizzojen osionsa, ja tartuin ensimmäiseen nimeltään ”Aurinko V”: aurinkokuivattu tomaatti, rucola, kirsikkatomaatti, seitankebab, makea paprika ja vegaaninen juusto.

Ja täytyy sanoa, että olin ihan vilpittömän tyytyväinen valintaani! Pizzassa ei ollut mitään valittamista – ja minä olen ”suomipizzojen” suhteen vähän liiankin ronkeli. Seitan ja aurinkokuivattu tomaatti olivat kärähtäneet juuri sopivasti niin, että makua oli kehittynyt, ja tomaatin vahva umami toi hienon grilliaromin. Yleensä en niin rucolasta pizzassa piittaa, mutta senkin pippurisuus sopi hyvin yhteen makean paprikan kanssa.

Kyllä täytyy saada Samulin kanssa se pitkään puhuttu ekskursio ja mennä vetäisemään myös mojovat seitanrullat.

Nupelda
Nekalantie 48
Tampere

ma–to 10.30–22
pe 10.30–24
la 11–24
su 11–22

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset