Daddy Greens Kallio

"Tämä oli samaan aikaan täydellinen 'mättöpizza' mutta myös mauiltaan ja koostumuksiltaan hienostunutta italialaista keittiötä."

9.6.2023

Daddy Greens -pizzerioita on Helsingissä kolme, Töölössä, Punavuoressa ja Kalliossa. Olen käynyt vain yhdessä ja vain kerran, Töölössä kollegan kanssa kokouksen jälkeen toukokuussa 2022. Silloin totesin saaneeni parasta pizzaa aikoihin ja sanoin, että seuraavaksi menisin pizzalle kaikkein mieluiten Daddy Greensiin. Toiveen toteuttamiseen meni kuitenkin aikaa.

Rakkaan ystäväni kanssa meillä oli a cunning plan: ryhtyisimme hobiteiksi. Söisimme varhaisen ja myöhäisen illallisen, mutta kummankin jaettuna, jolloin saisin maksimoituna arviopotentiaalin. Ystäväni oli myös äskettäin syönyt Kallion Daddy Greensissä niin ihanan pizzan, että hän paloi halusta esitellä meidät toisillemme. Mitäs minä olen siihen vastaan sanomaan?

Kävelimme sisään, ystäväni nappasi riuskasti ruokalistan käteensä ja osoitti minulle vegaaniosaston pizzaa ”99 Problems”. Niin, siis ruokalistalla on erikseen kasvisosasto ja vegaaninen osasto! Aikamoista. But I digress. Tässä pizzassa on pepperonia (uskoakseni Santun Seitania), punasipulia, valkosipulia, calabrialaista chiliä – sekä vegaanista n’dujaa! Olen saanut sitä useasti Porin Nuåvossa ja ihastunut, joten tämä kiinnosti kovasti. Myös Tampereen Bistro Viljassa olen saanut erinomaista n’dujaa.

Ja olihan tämä pizza aivan tajuttoman hyvä. Simppelillä marinara-rintamalla en ole Tampereen Hervannan Il Poston voittanutta Suomesta löytänyt. Mutta muutoin Daddy Greens menee kirkkaasti kaikkien edelle – tähän asti olen tykännyt ehkä eniten mainitusta Nuåvosta ja niin ikään porilaisesta Dante Pizza Barista. Tiukassa kärkijoukossa nekin ovat, mutta Daddysin pizzaa himoan esimerkiksi juuri parhaillaan, seuraavana aamuna tätä kirjoittaessani. Kuten ystäväni hyvin kuvasi, tämä oli samaan aikaan täydellinen ”mättöpizza” mutta myös mauiltaan ja koostumuksiltaan hienostunutta italialaista keittiötä. Tomaattikastike oli juuri sopivaa, taikinassa oli tarpeeksi suolaisuutta niin, että reunankin syöminen oli silkka nautinto.

Haluan.

Daddy Greens Kallio
Viides Linja 16
Helsinki

ma–ti 16–21
ke–pe 16–22
la 12–22
su 13–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset