Kortteliravintola Kerttu

"Olisin halunnut tykätä annoksesta, sillä seitanpihvissä oli kovasti ideaa."

30.9.2023

Hämmentävää, luulin arvioineeni tämän baariravintolan. Mutta eihän minun arkistoistani arviotekstiä löytynyt, vaikka olin vissiin luonut muistikuvan sen kirjoittamisesta. Kävin Kertussa nimittäin syömässä joitain vuosia sitten konferenssin jälkeen, ja muistan aterian hyvin. Mutta vissiin tiivis ja hieman kärttyisäksikin käynyt tutkijoiden välinen väittely oli saanut arvion kirjoittamisen unohtumaan.

Olin lähdössä kirjamessuilta kotiin, ja koska junan lähtöön oli aikaa, päätin korjata asianlaidan. Nyt seurasi toinen yllätys. Muistin paikan verkkaisen tunnelmaisena baarikuppilana, mutta Kertusta on sukeutunut ilmeisen suosittu paikka. Suurin osa pöydistä nimittäin oli varattu jo melko aikaisin lauantai-iltana. Onneksi minulle löytyi vielä paikka, sillä nälkä kurni.

Listan kahdesta vegaanisesta purilaisvaihtoehdosta päädyin seitanpurilaiseen, etenkin kun kysyessäni tarjoilija kuvasi seitanpihviä keittiön omaksi tuotteeksi, jonka he leipovat pihvin muotoon (ei esimerkiksi sellainen leikattu viipale seitanpötköstä, joka tulee joskus vastaan). Tämä kiinnosti.

Olisin halunnut tykätä annoksesta, sillä juuri seitanpihvissä oli kovasti ideaa. Pihvin muotoon leipominen oli tuottanut nimittäin mukavaa rakennetta, ja paistamisesta oli jäänyt hyvä maku. Itse purilainen kuitenkin jätti liikaa toivomisen varaa. Makua hallitsi suuri määrä chilimajoneesia, liukkaat liian isot tomaattilohkot eivät pysyneet välissä, salaattia oli yksi vähän surullinen lehti ja sämpylä muuttui nopeasti mössöiseksi. Tuore Tampereen Zarillon ateria ei sekään gourmeeta ollut, mutta tykkäsin siitä tosi paljon enemmän.

Nälän tämä vei, samoin kuin kasa bataattiranskalaisia, mutta enhän minä tänne varmaan palaa.

Kortteliravintola Kerttu
Läntinen Pitkäkatu 35
Turku

ma–to 11–22
pe 11–23
la 12–23
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset