11.1.2024
Kävin El Fantissa syömässä kollegoiden kanssa pikaisesti marraskuun lopulla ja ihastuin. Ranskalaishenkinen leipäannos oli herkullinen ja monitahoinen välipala, mutta halusin palata arvioreissulle testaamaan isompaakin annosta. Tilaisuus tuli ensimmäisenä toimistopäivänä kollegoiden kanssa.
Lounaslistalta löytyi vegaaninen pappardelle-pasta nyhtökauraragulla ja herkkusienillä. Kunnollisia pasta-annoksia saa Suomesta suht harvoista paikoista, joten vähän jännittikin, minkälaista eteen tulisi. Ihan turhaan jännitin, sillä tämä oli oivallista kotiruokahenkistä italialaista keittiötä. Nyhtökaura toimi täyteläisessä ragussa oikein hyvin, ja sienissä oli kunnolla makua kuin edellisessä leipäannoksessakin. Oli myös mukava syödä pappardellea pitkästä aikaa, sillä jostain syystä en tule käyttäneeksi sitä kotikeittiössä.
Kaiken kruunasi ”köyhän miehen parmesaani” eli pangrattato, paistetut leivänmurut. Se on suurimpia italialaisen ruoanlaiton rakkauksiani, johon olen Suomessa törmännyt aniharvoin. Tähän annokseen se istui erinomaisesti.
Mitä oivallisin lounaspaikka, siis.
El Fant
Katariinankatu 3
Helsinki
ma suljettu
ti–to 8.30–17.30 (keittiö 11–15.30)
pe–la 11–21 (keittiö 11–15.30, 16–20)
su 11–17.30 (keittiö 11–15.30)