Kirsikka

"En usko koskaan saaneeni läheskään näin hyvää valkoista lasagnea."

9.2.2024

Hakaniemen uusitun kauppahallin yläkerrassa toimiva ravintola ja baari Kirsikka oli ollut listoillani jo jonkin aikaa, ja kun kollegani ehdotti sitä työporukan lounaalle, innostuin kovasti. Lounaslistalla oli tällä kertaa sienilasagne, josta saisi pyydettäessä vegaanisen version, mikä tietysti kiinnosti sitäkin enemmän. ”Pastaa massuun”, kuten kollega sanoi.

Kirsikan sisustus ja ilmapiiri oli viehättävä. Yhtäältä siinä oli samanlaista viime vuosisadan alkupuoliskon nostalgiaa kuin rautatieaseman uudessa Elielissä. Toisaalta baarin ilme ja jotkin julisteet veivät enemmän moderniin välimerelliseen suuntaan, ja salin keskellä komeili Anssi Kasitonnin Michelin-ukko. Kaikki tämä istui yhteen, jotenkin, tosi hyvin.

Alkusalaatti oli hyvin koruton, mutta sen kanssa tarjottu kauraleipä oli tuoretta, pehmeää ja tuoksuvaa. Vaikka levitettä ei löytynyt (varmaan olisi kyllä kysymällä saanut), en sitä kaivannut, sillä tällaista leipää tykkään syödä usein käsin repimällä ja leivän omasta mausta nautiskellen.

Lasagneannos oli todella, todella iso lounaaksi, mikä ei minua haitannut. Ensi silmäykseltä ulkonäkö mietitytti, sillä pinta oli kuivunut korppumaiseksi, ei sillä tavalla täyteläisen ruskeaksi, kuin lasagnesta toivoisi. Vegaaninen juusto, jota tässä lie käytetty, ei toimi ainakaan yksinään siihen tarkoitukseen. Pontuksen lasagneen annos vertautui siis huonosti tässä suhteessa. Valkokastike pinnalla olisi parantanut tulosta selvästi.

Niin, tämä oli siis lasagna bianca, eli täysin valkokastikkeen varaan rakentunut tomaatiton versio. Sellaiseen törmää harvoin, ja mietin heti annoksen nähdessäni, miten se olisi saatu toimimaan vegaanisena.

Loistavaahan se oli. Hieman epäonnistuneen pinnan alla piili mehevä, täyteläinen ja herkkusienten makua korostava lasagne. En usko koskaan saaneeni läheskään näin hyvää valkoista lasagnea. Haikeana katselin ravintolan houkuttelevaa viinivalikoimaa, sillä lasillinen olisi tämän annoksen kanssa maistunut mainiosti. Ensi kerralla sitten.

Iltalistalla näkyy tällä hetkellä olevan valmiiksi vegaanisena gnoccheja fetalla ja maa-artisokalla, ja varmaan jonkin muunkin (esimerkiksi punajuuricarpaccion) saisi vegaanisena versiona.

Kirsikka
Hakaniemen kauppahalli
Hämeentie 1
Helsinki

ma suljettu
ti–to 11.30–13 (lounas 11.30–14.30, iltalista 16–23)
pe 11.30–24 (lounas 11.30–14.30, iltalista16–24)
la 12–24
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset