26.1.2024
Ystäväni oli vinkannut minulle tämän Pasilan Konepajan alueella toimivan tislaamo-baariravintolan. Keräännyimme pitkän messupäivän jälkeen kollegoiden kanssa syömään ja juomaan, joten sijainniltaan tämä olisi varsin passeli. En tiennyt paikasta etukäteen paljoakaan, lähinnä sen, että siellä tarjottaisiin pääosin aasialaisvaikutteista fuusioruokaa ja että ravintolan vegaaniset annokset olivat saaneet kehuja.
Alkuun maistelin talon omasta ginistä tehtyä simppeliä drinkkiä, joka aloitti illan varsin mukavasti. En ole mikään ginituntija, mutta tässä oli kunnolla minunkin makuhermoni herättäviä aromeita. Osa drinkeistä ei ole vegaanisia, ja vaikka listassa lukee ”vegan by request”, baarimikko sanoi aika painokkaasti, että hän ei suosittele muokattuja versioita. Riitti listassa silti cocktaileja ja mocktaileja kokeiltavaksi.
Ruoaksi valitsin saman tien vegaanisen tofu-okonomiyakin. Olen saanut näitä japanilaishenkisiä pannukakkuja vegaanisena vain pari kertaa aiemmin (ravintoloissa, jotka ovat sittemmin lopettaneet), enkä ole ollut tyytyväinen. Tämä oli kuitenkin kerännyt ylistystä ja voittanut palkinnonkin vuoden 2022 Flow-festivaaleilla. Tofu on oivallista Mama Mem’siä, joka on ehdoton suosikkini. Se nimittäin on ainoa markkinoilta löytyvä tofu, joka tuo mieleen vanhat muistot. Kun aloin ysärillä kasvissyöjäksi, äitini opetteli tekemään tofua ja opetti minua, ja sitä tulikin tehtailtua monta vuotta. Tuoreen, vielä lämpimän tofun maku ja tuntu on unohtumaton.
Ja olihan tämä annos tyystin äimistyttävän hyvä. Pannukakussa oli makua, ja toisin kuin aiemmin toisaalla maistamani, se ei ollut kuivakka tai liisterinen vaan täyteläinen ja reunoiltaan rapsakka. Nyt hahmotin myös, mikä rooli majoneesilla on annoksessa, kun sillä oli kunnon kumppani. Tofu oli tietysti hyvää, ja makua kirjavoittivat yrtit, kaali ja juurekset, merilevä sekä oivalliset kastikkeet. Tämän söisin mieluusti uudestaan saman tien.
Loi Loi Rooftop
Konepajankuja 5 C 6A
Helsinki
ma–ti 11–14
ke–to 11–22
pe 11–23
la 16–23
su suljettu