Pobrecito

"Olihan tämä suorastaan erinomainen annos! Munakoiso oli kypsennetty täydellisesti, ja soija-mantelikuorrutuksessa makeus, suolaisuus ja happamuus oli hyvässä tasapainossa."

5.2.2024

Tässä samassa Kampin Korttelin eli ostoskeskuksen ravintola-alueen tilassa toimi alkuperäinen Pobre, jonka arvioin maaliskuussa 2018, kun Hyvä kurkku toimi vielä Sylvi-lehdessä. Ihastuin ikihyviksi tutustuttuani ihan uusiin makuihin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun sain maistaa filippiiniläisen keittiön makuja. Myöhemmin sain kokea niitä myös Paisanossa sekä suureksi surukseni lopettaneessa Sentrossa. Filippiiniläinen ruoka saapui joukolla Helsinkiin. Kävin Kampin Pobressa joitain kertoja mutta harmillisen harvoin silti, sillä ravintola oli hieman kaukana työporukkamme lounastarpeisiin

Kampin Pobre lopetti helmikuussa 2023 ja avasi syyskuussa uuden ravintolan Annankadulle. Siellä en ole vielä kerennyt käydä. Se on vain iltaravintola. Sen sijaan minulta oli mennyt täysin ohi, että Kampin Pobren tiloihin perustettiin jo maaliskuussa 2023 pikku-Pobre eli Pobrecito. Hoksasin asian vasta nyt, kun etsin työkavereiden kanssa sopivaa lounaspaikkaa ennen bussiin hyppäämistä.

Lounaslistalla oli kaksi vaihtoehtoa, riisikulho kurpitsalla, tofulla ja munakoisolla. Omasta puutarhasta tuli sen verran kurpitsaa tänä vuonna, että minulla oli vielä lievä kyllästyminen päällä tuohon sinänsä mainioon ainekseen, että päädyin ”Eggplant Fajiin”. Tässä salaattiannoksessa oli puolikas paahdettu munakoiso soijalla ja manteleilla maustettuna, litsien ja rapean tofun kanssa tarjottuna.

Ja olihan tämä suorastaan erinomainen annos! Munakoiso oli kypsennetty täydellisesti, ja soija-mantelikuorrutuksessa makeus, suolaisuus ja happamuus oli hyvässä tasapainossa. Litsit olivat herkullisia – aiemmin olin saanut niitä lähinnä ällömakeina säilykkeinä, kun nyt niissä oli suorastaan hienostunut raikas maku ja omaleimainen koostumus. Tofu oli oivallisen rapsakkaa, ja marinoidut retikan palaset toivat kaivattua ”yläpäätä” annoksen makeuteen.

Ja tässä onkin pieni varoituksen sana niille, jotka eivät makeudesta piittaa suolaisissa annoksissa: Pobreciton keittiön tyyliin selvästi kuuluu makea perussävy. Eli paikkaa ei voi suositella niille, jotka vierastavat sitä. Minäkin olen enemmän suolaisen ja happaman ystävä, mutta tässä annoksessa homma pysyi pääosin hyvässä tasapainossa. (Ystäväni totesi, että riisikulhossa makeus löi hänelle yli, etenkin kun kurpitsa itsessään tuo sitä.) Ainoastaan ihan lopputaipaleella salaattipohjan loppu oli muuttunut kastikkeesta turhan äiteläksi. Hieman säästeliäämpi kastikkeen käyttö olisi toiminut. Silti pidin annoksesta kovasti.

Pobrecito
Kamppi Kortteli
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–pe 11–21
la 12–21
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset