Myöhä Cafe & Bar

"Makkara oli ihan mahtavaa. Siinä oli kivasti tulisuutta, ja suutuntuma oli parhaimmasta päästä."

14.3.2024

Arvioin vegaanisen opiskelijaravintola Myöhän lounaan viime syksynä, ja vaikka kokemus oli kivalla tavalla nostalginen, en innostunut. Mutta koska lounaiden lisäksi iltaisin (klo 15 lähtien) olisi tarjolla baariruokalista, tänne olisi palattava. Nyt iski sopiva sauma.

Listalla oli purilainen, nugetti-ranskisannos, makkaraperunat sekä tilpehöörejä. Makkaraperunat, ehdottomasti, etenkin kun luvattiin Peas of Heavenin chorizoa. Oluen otin oheen.

Annos oli aivammahtava. Suosittelen.

Perusranskalaisten sijaan oli v-muotoisia, kiilamaisia perunoita, eli vähän samanlaisia kuin poimutetut ”crispers” -ranskalaiset (tämä lienee McCain-valmistajan alkuperäinen tuotenimi). Tai eipä sanasto liene näissä kovin vakiintunutta, sillä jossain näkee myös näitä poimuttomia ja paksumpia kiilamaisia pottuja kutsuttavan crisperseiksi. Englanninkielisessä maailmassa tämän henkisillä on niminä mm. ”dippausranskalaiset”, ”kanoottiranskalaiset”, mutta minkäänlaista konsensuksen poikasta en netistä löytänyt. Luin useita ”opi kaikki ranskalaistyypit” -artikkeleita, eikä näitä mainittu useimmissa laisinkaan. But I digress.

Pääasia on, että nämä olivat sekä rapeita että muhevia ja pitivät hyvin koostumuksensa soosien rinnalla, ja ”dipper fries” -nimen mukaisesti niillä sai kaapaistua mukaansa helposti herkullista valkosipulimajoneesia. Majoneesin lisäksi oli ketsuppia, kuivattua sipulia ja kurkkusalaattia, ja kaikkea just sopivasti, joten lautasen pohjalle ei jäänyt ranskalaisia löllöönnyttävää lammikkoa.

Ja makkara oli ihan mahtavaa. Siinä oli kivasti tulisuutta, ja suutuntuma oli parhaimmasta päästä. Tätä täytyykin metsästää jostain.

Toki olin varmaan kolme vuosikymmentä vanhempi kuin yksikään muu asiakas, mutta ei se haitannut. Varmasti käyn kokeilemassa joskus toistekin, ja silloin täytyy tsekata se viime arviossa mainittu vegaaninen whisky sour, jos se on vielä valikoimassa.

Myöhä Cafe & Bar
Kaivopiha
Mannerheimintie 3
Helsinki

ma 11–15
ti-to 11-22
pe 11–02
la 16-02
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset