Uyghur Noodle House

"Pidimme kaikki nuudeliannoksesta kovasti. Kastikkeen, vihannesten ja seesamisiementen maut pysyivät monipuolisina loppuun asti. Tofussa oli kiva umaminen aromi."

6.11.2024

Rakas ystäväni kehui minulle taannoin tätä uiguurikeittiön antimia tarjoavaa kalliolaista ravintolaa. Helsingin Sanomien syyskuisen ylistävän jutun mukaan ravintola olisi ollut toiminnassa ainakin jo elokuussa. Uyghur Noodle Housella ei ole tätä kirjoittaessa vielä kotisivuja tai Facebook-sivuja, joten tietoa on vähänlaisesti (aukioloajat olen ottanut Googlen mukaan). Joka tapauksessa ystäväni kehut ja ruokakuvat innostivat niin, että sovin lounastreffit kahden armaan ystäväni kanssa. Halusin kokeilla monta eri annosta, joten ”hobittisyömisessä” aiemminkin kunnostautunut kolmikkomme oli hyvä koota.

Siltasaarenkadun rakennustöiden aikaan ravintolan sijainti ei ole ihanteellinen, mutta kivasti väkeä näytti paikalle löytäneen. Tiirailimme QR-koodin takaa löytyvää ruokalistaa puhelimistamme – lista löytyy toki myös tiskin yläpuolen näytöiltä – ja päädyimme kaikki tilaamaan lägmän-nuudelit tofulla. Otimme annoksen käsin tehdyillä nuudeleilla (vaihtoehtona ovat udonit) ja minä valitsin keskitulisen. Lägmänistä saa myös chilikastikkeella tujumman version. Lisäksi tilasimme pienen annoksen mykyjä sekä ”uiguurilaisen pizzan” gösh nanin. Lounasaikaan kaupan päälle sai pienen salaattiannoksen suolaisella munkilla, mikä oli oikein hauska tuttavuus.

Pidimme kaikki nuudeliannoksesta kovasti. Päälle päin katsoen mietin, olisiko tumman tuoksuvan kastikkeen peittämä iso nuudelikasa yksitoikkoisen makuinen – monet kiinalaiset esim. soijakastikkeeseen nojaavat vastaavat annokset käyvät usein puuduttaviksi. Mutta ei: kastikkeen, vihannesten ja seesamisiementen maut pysyivät monipuolisina loppuun asti. Tofussa oli kiva umaminen aromi, ja kehuimme kaikki nuudeleiden koostumusta.

Mykyjen suhteen mielipiteemme hieman erosivat, mutta minä tykkäsin niistä kovasti. Sisällä oli maistuvaa vihanneshakkelusta, ja chilitahna toimi dippaukseen oivallisesti.

”Pizza” eli pikemmin piirakka maistui kaikille. Tämä toi mieleen jotkin italialaisen köyhän keittiön antimet tai kreikkalaiset filotaikinapiirakat. Ohuiden rapeiden taikinakerrosten välissä oli oletettavasti samaa muhevaa kasvishakkelusta kuin mykyissä.

Olihan tämä kolmelle ”hobitillekin” aikamoisen iso lounas, jonka jälkeen oli lähdettävä keventävälle kävelylle. Olo oli täysinäinen ja kovin tyytyväinen.

Uyghur Noodle House
Siltasaaarenkatu 13
Helsinki

ma suljettu
ti–pe 11–21
la–su 11.30–21.30

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset