CaféArt

"Pyrin käymään täällä soijacapuccinolla ainakin kerran jokaisella Turun reissullani."

23.11.2015

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Läntisellä Rantakadulla oleva CaféArt on lempipaikkojani Turussa. Pyrin käymään täällä soijacapuccinolla ainakin kerran jokaisella Turun reissullani.

Olen halunnut kirjoittaa CaféArtista jo pitkään, mutta valitettavasti en ole osunut paikalle niin, että tarjolla olisi jotain vegaanista syötävää. Tällä kertaa minua lykästi, sillä vitriinissä oli vegaanisia biscotto-keksejä. Nämä manteliset herkut ovat suosikkejani, mutta niitä saa ani harvoin vegaanisina. Pelkästään niidenkin takia arvio olisi siis paikallaan. Biscotto oli kookas ja päästä suklaaseen kastettu. Perusmaku oli oikein onnistunut, mutta keksistä puuttui olennaista kaurakeksimäistä sitkautta. Kandeerattujen mantelipalojen kohdalla se oli onneksi tavoitettu prikulleen.

Kahvi oli erinomaista, kuten aina.

Toivottavasti vegaanista suolaista ja makeaa olisi useamminkin tarjolla. Käykäähän tekin kupposella ja kysykää kyytipojan perään. Suositteluni perustuu kuitenkin ennen kaikkea kahvitarjontaan kasvismaidoilla, sillä vegaanisen syötävän löytäminen on vähän onnenkauppaa.

CaféArt
Läntinen Rantakatu 5
Turku

ma–pe 10–18
la 10–17
su 11–17

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset