Ravintola Blanko

"Purilainen meni ehdottomasti suomalaisten vegaaniburgereiden kärkikastiin."

29.9.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Oli jälleen kirjamessuaika, ja kokoonnuimme niin & näin -lehden työporukalla syömään ja hengähtämään ennen kolmen päivän puserrusta. Minulla oli takana kiireinen päivä: ennen Turkuun tuloa olin pyörähtänyt Helsingissä luennolla, kokouksessa ja radiohaastattelussa. Nälkä oli hirmuinen.

Blankosta olin kuullut todennäköisesti Vegaaninen Turku -ryhmässä, ja se oli melko tuore lisäys to eat -listalleni. Olin käynyt saman firman pyörittämässä Tintåssa kesäkuussa ja ihastunut heidän ruokiinsa. Odotin siis illalta hyvää, mutta koska listan vegaaniannos on purilainen, en intoillut etukäteen. Vaikea laji.

Alkupalaksi kokeilin tempuratofua, joka tuotiin pöytään salaattikeon päällä. Tofu oli erinomaista, mutta sitä oli annoksessa harmittavan vähän. Kylkiäisenä oli laadukasta avokadoa, ja salaattiin oli saatu hyvin makua. Silti tofun vähyyden (kaksi pientä palaa) vuoksi annoksesta jäi vähän hailakka olo.

Pääruoka eli falafelpurilainen sen sijaan yllätti todella iloisesti. Annos oli iso, muhkea, reilu, kookas. Itse falafelpihvi oli ihanan paksu ja mehevä. Se oli paistettu tummaksi ja rasvaiseksikin, mikä yleensä ei olisi hyvä juttu, mutta tässä annoksessa se nimenomaan toimi. Vastapainoa antoivat kastikkeiden happamuus: yhdellä puolella jotain romescon kaltaista, toisella vihreää soosia. Luulin sitä avokadopohjaiseksi, mutta listan mukaan se oli herne-kookospestoa. Herkkua joka tapauksessa. Lisukkeena oli hyviä bataattiranskalaisia ja paksua valkoista kastiketta, joka muistutti Berliinin Babelissa runsaat kolme vuotta sitten syömääni toumia. Sitä oli mukava sipaista myös purilaiseen ennen haukkaamista.

Jaksoin syödä kiltisti kaiken, mutta hieman ruokakoomainen olo minulle jäi. Purilainen meni ehdottomasti suomalaisten vegaaniburgereiden kärkikastiin. Tänne palaan.

Ravintola Blanko
Aurakatu 1
Turku

ma–ti 11–23
ke–to 11–24
pe 11–03
la 12–03
Keittiö auki ma–la klo 22 asti

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset