Nerå

"Salaattiin ja taiten paahdettuun lehtikaaliin oli saatu hillittömän hyvä maku jonkinlaisella paahteisen 'juustoisella' kastikkeella, jonka aromi toi mieleen vegaanikeittiöstä tutun ravintohiivan."

7.10.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Jokirantaan viime kesänä avattu Nerå on vanhemman Tintån sisarravintola, jota minulle suositeltiin Facebookin Vegaaninen Turku -ryhmässä, kun etsin uusia ruokapaikkoja kirjamessureissua varten. Varasimme pöydän kahden työkaverini kanssa, ja ensimmäinen sopiva aika oli vasta puoli kymmeneltä. Ainakin tämän kokemuksen perusteella Nerå on siis niin suosittu, että ravintoloiden tyylillinen päällekkäisyys tuskin haittaa.

Ruokalistalla ei ole Tintån kehuttua falafelannosta, jota en ole vieläkään kokeillut. Sen sijaan listalta löytyi kiinnostava vegaaninen Ceasarsalaatti, jota oli pakko kokeilla alkuruokana. Tarjolla oleva vegaaninen pizza näyttää olevan sama kuin tällä hetkellä Tintåssa, mutta se ei haitannut, sillä en ollut ehtinyt vielä sitäkään maistaa. Juomaksi tilasin hyvää Rieslingiä.

Salaatti oli herkullinen aloitus. Salaattiin ja taiten paahdettuun lehtikaaliin oli saatu hillittömän hyvä maku jonkinlaisella paahteisen ”juustoisella” kastikkeella, jonka aromi toi mieleen vegaanikeittiöstä tutun ravintohiivan. Kastikkeen lisäksi lautasella oli täyteläistä aiolia. Näiden vahvojen makujen vastapainoksi salaatissa oli mansikoita ja granaattiomenan siemeniä, ja yhdistelmä oli mitä onnistunein. Olen syönyt joitain vegaanisia Ceasarsalaatteja, ja kyllä tämä meni parhaimmistoon.

Pizza tarjottiin Tintåsta tuttuun tapaan pitkänomaiseksi leikattuna puisella lankulla. Siinä oli runsaasti paahdettuja vihanneksia: parsaa, broccolinia, munakoisoa, tomaattia. Pohjalla oli herkullinen pesto, pinnalla aiolia ja pähkinämurua. Granaattiomena tarjosi tässäkin annoksessa hyvin raikkautta. Pidin tästä pizzasta vieläkin enemmän kuin runsas vuosi sitten Tintåssa syömästäni.

Olipas erinomainen ilta. Suosittelen Neråa lämpimästi.

Nerå
Läntinen rantakatu 37
Turku

ma–to 11–23
pe 11–00
la 12–00
su 12–02

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset