Tuhto

"Kokonaisuutena annos oli tosi onnistunut."

3.10.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Helmikuussa Tampere-taloon avattiin uusi ravintola Tuhto. Kävinkin siellä tuoreeltaan avajaisissa, jonne sain kutsun. Sain sen varmaankin kaikenlaisten filosofiapäiviin liittyvän vanhan yhteistyön takia, en varmaankaan vegaaniruokablogaajana, sillä saapuessani tarjolla ei ollut mitään vegaanista. Henkilökunta korjasi tilanteen kuitenkin nopeasti, ja sain ihan mukavia cocktail-suupaloja. Alkujaan ravintola vaikutti kuitenkin kotisivuistaan päätellen niin lihaisalta ja kalaisalta, etten lisännyt sitä to eat –listalleni.

Olin kuitenkin nyt puhujana Tampereen yliopiston tieteentekijöiden 50-vuotisjuhlassa, ja esiintyjille tarjottiin ystävällisesti lounas ennen seminaaria. Yllätyin iloisesti, kun vegaaniruoan tilaaminen ei aiheuttanut mitään ongelmia. Itse asiassa koko seurue tilasi vegaaniruokaa, vaikka kaikki eivät olleet minkään sortin kasvissyöjiä. Sign of the times.

Eteemme kannettiin kauniit lautaselliset kurpitsaohrattoa, jonka päällä lepäsi talon oma linssi-juuresrösti ja puolikas paahdettu palsternakka. Luulin itse asiassa ohrattoa risotoksi, sillä se oli saatu niin pehmeäksi ja ”kermaiseksi”, ettei tullut edes mieleeni sen voivan olla jotain muuta. Ihan parhaimmistoon se ei maistamistani noussut, mutta oikein hyvää se oli.

Kokonaisuutena annos oli tosi onnistunut: palsternakka oli paahdettu juuri sopivasti, ja kasvisröstikin (joka muistutti koostumukseltaan ehkä enemmän terriniä tai vastaavaa) osoitti, että keittiössä halutaan mennä rohkeasti perusraaka-aineet edellä. Iso paahdettu palsternakka on toki myös rohkea veto, sillä sen vahva maku ei kaikkiin vetoa, minkä huomasi seurueessammekin.

Jälkikäteen tarkistin, että annos on normaalilla listalla ja valmiiksi vegaaninen! Löytyypä listalta mustikkapiirakkakin vegaanisella jäätelöllä.

Tuhto
Tampere-talo
Yliopistonkatu 55
Tampere

ma 11–14
ti–to 11–23
pe 11–24
la 12–24
su 11–18

Kotisivut

Facebook

Lue lisää näistä aiheista:

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset