No. 5 Coffee

"Kastikkeen maut sopivat hyvin yhteen pähkinän kanssa."

1.11.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Löysin elokuussa Kruununhaasta yllättäen oikein mukavan Papu Cafe -kahvilan, joka tarjoaa vietnamilaista ruokaa. Nyt sovin kollegani ja ystäväni kanssa tapaamista, ja hän ehdotti ihan likellä olevaa kahvilaa No. 5 Coffee – jossa tarjotaan vietnamilaista ruokaa! Onhan Vietnamilla oma imperialismin värittämä ruokahistoriansa ja kahvikulttuurinsa, mutta silti tämä yhdistelmä oli jälleen yllättävä, etenkin kun paikat eivät esimerkiksi tunnu keskittyvän mitenkään näkyvästi vietnamilaiseen kahviin. (Sitä pääsin nauttimaan edesmenneessä Hoa Xuan -ravintolassa Tampereella.) Go figure.

Toisin kuin Papu Cafessa, vegaanisena tarjolla ei ollut nuudeleita, ei kesäkääryleitäkään (niissä lie ollut munanuudeleita), vaan ainoa vaihtoehto tällä kertaa oli tofu-kasvisannos. Mikäs siinä. Lautasella oli oikein mukavan näköinen kasa tofua, parsakaalia, kukkakaalia, porkkanaa ja pähkinärouhetta punaisessa kastikkeessa. Kuten niin usein vietnamilaisessa ruoassa, maut olivat hentoja ja raikkaita, eli kaikkien juttu tämä ei ole. Minä kuitenkin nautin ateriasta. Tofussa oli mukava tuntuma, kasvikset oli paistettu varovaisesti jättäen niiden omat maut talteen, ja kastikkeen maut sopivat hyvin yhteen pähkinän kanssa.

Ei No. 5 Coffee siitä huolimatta ihan suosikkeihin nouse, mutta kyllä täällä varmasti tulee toistekin käytyä lounaalla. Iltaisin paikka ei olekaan auki.

No. 5 Coffee
Kirkkokatu 5
Helsinki

ma–pe 10–16
la–su suljettu

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset