Thai in Town

"Herkullinen ja edullinen lounas heti rautatieaseman vieressä."

15.12.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kävin ystäväni kanssa lounaalla juuri Turkuun saavuttuani. Hän ehdotti laiskan kivenheiton päässä olevaa vanhaan grillikioskiin rakennettua thairavintolaa. Samoilla yrittäjillä on torilla toimiva ruoka-auto, mutta sitäkään en ollut koskaan kokeillut. Olin kuitenkin törmännyt kehuihin kummastakin Facebookin Vegaaninen Turku -ryhmässä.

Lounasaikaan ravintolassa on tarjolla yksi vegaaninen tai sellaiseksi muunnettava annos, ilmeisesti aina tofulla. Kastikepohja vaihtelee. Tällä kertaa tarjolla oli friteerattua tofua maapähkinäkastikkeessa. Koska ystäväni tarjosi lounaan, en muista, oliko annos valmiiksi vegaaninen.

Lautanen tuotiin pöytään melko nopeasti. Annoksessa oli mukavasti tofua ja soosia, josta tuli herkullinen tuoksu. Riisi oli peruskamaa, samoin salaatti, jonka päällä oli hämmentävästi grilliannoksista tuttua salaattikastiketta, joka ei tähän keittiöön oikein istu. Mutta nämä kauneusvirheet eivät juuri haitanneet, sillä ruoka oli oikein hyvää! Friteerattuun tofuun oli saatu mukava suutuntuma ja kontrasti sitkeän ja pehmeän välillä. Kastikkeessa oli täyteläinen maku ja sellainen maustamistyyli, joka ei heti tuonut mieleen mitään muuta thairavintolaa.

Herkullinen ja edullinen lounas heti rautatieaseman vieressä – kyllä tätä mielellään suosittelee.

Thai in Town
Humalistonkatu 18
Turku

ma suljettu
ti–to 11–18
pe 11–20
la–su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,