Ojakadun Vohvelikahvila

"Olen minä vegaanisia vohveleita syönyt muuallakin, mutta eivät ne näille pärjää. Tulkaa syömään tänne, muu Suomi."

12.7.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Arvioin Tampereen Vohvelikahvilan (jonka nimeän edelleen ”Ojakadun Vohvelikahvilaksi” erotuksena muista) jo Hyvä kurkku -urani alkuvaiheissa yli neljä vuotta sitten, mutta kuten tuolloin totesin, rakkaussuhteeni kahvilaan ulottuu 90-luvun alkupuolelle. Asuin kahvilan naapurissa liki vuosikymmenen, ja se oli ensimmäisiä tamperelaisia paikkoja, joissa satsattiin vegaaniseen tarjontaan.

Viime arvion jälkeen kahvilassa kaikki tärkeä on pysynyt ennallaan, ja muuttunut on lähinnä vain se, että kahvivalikoima on monipuolistunut. Lisäksi ihan viime aikoina omistaja on alkanut kokeilla vegaanisen tarjonnan uudistamista. Suolaisten vohvelien reseptit ovat edelleen hakusessa, mutta toisaalta en ole juuri koskaan sellaisia syönytkään, kun tarjolla on mahtavia makeita annoksia. Nykyään vegaanisiin annoksiin on tullut olennaisia lisäyksiä kuten kermavaahto, ja niissä on myös kausivaihtelua.

Tänä kesänä listalle nousi valloittava kesäerikoisuus, jossa on jäätelöä, kermavaahtoa, kinuskikastiketta ja tuoreita mansikoita. Ja kaiken saa vegaanisena! Olen ehtinyt syödä annoksen pari kertaa ja ihastunut ikihyviksi.

Olen minä vegaanisia vohveleita syönyt muuallakin, mutta eivät ne näille pärjää. Tulkaa syömään tänne, muu Suomi.

Tampereen Vohvelikahvila
Ojakatu 2
Tampere

ma–pe 10–20
la 10–19
su 11–19

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset