Martinsillan grilli Raunistula

"Yleensä snagäripurilaisessa on tiettyä väritöntä aneemisuutta, mutta tämä suorastaan pursusi elinvoimaa."

23.11.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Ilmeisen perinteikäs Martinsillan grilli ilmoitti marraskuussa lisänneensä listoilleen täysin vegaanisen hampurilaisen. No, minähän olisin hyvin voinut jäädä ilman tätä kokemusta, sillä normaaleilta Turun reissuiltani sivussa olevaa snägäriä tuskin olisin omaehtoisesti lähtenyt testaamaan. Mutta samat rakkaat ystäväni, jotka aikanaan tutustuttivat minut VG Wokin antimiin, suorastaan vaativat, että hakisimme minulle purilaisen. Olimme siis jo käyneet syömässä. Mutta mikäs siinä, illallinen ei ollut kovin raskas, joten iltapalaa mahtuisi. Tai kait purilainen voi olla jälkkärikin.

Martinsillan grillillä on kaksi toimipistettä, ja me kävimme Raunistulan Drive inissa. En ole varma, oliko tämä elämäni ensimmäinen Drive in –kokemus. Joka tapauksessa se sai minut tuntemaan oloni turistiksi. Supersize me!

Sanotaan heti alkuun, että burger oli nätti. Kiiltäväpintaisen sämpylän välissä oli komea leivitetty soijaleike, kahta eri majoneesia (chipotle ja kurkku), paahdettua sipulia ja runsaasti erilaisia vihanneksia. Yleensä snagäripurilaisessa on tiettyä väritöntä aneemisuutta, mutta tämä suorastaan pursusi elinvoimaa.

Hyvähän tämä oli. Makumaailma oli juuri sitä, mitä snägärillä pitäkin olla. Soijaleike oli mukavan rapea, joskin ehkä aavistuksen kuiva reunaosiltaan. Majoneesit toivat kuitenkin kunnolla kosteutta ja vihannekset raikkautta. Söin kaiken hyvällä halulla.

Tällaista minulla on ollut ikävä Tampereen Marjon burgerin lopettamisen jälkeen. Tietenkään Martinsillan grilli ei päässyt lähellekään Marjon ruokien makua ja nostalgiaa – lihapiirakka makkaralla on kuitenkin oma juttunsa, etenkin aikana, jolloin vihiksistä ei ollut tietoakaan. Silti olen kateellinen turkulaisille tästä tärkeästä merkkipaalusta.

Mutta onneksi Jokirannan grillille ei ole matka eikä mikään hotellilta, jossa yövyn kirjamessujen aikaan. Tiedän, mitä teen lokakuussa.

Martinsillan Grilli Raunistula
Satakunnantie 6
Turku

ma–to 10.30–22
pe–la 10.30–24
su 12–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset