Lie Mi Tampere

"Liemi oli tulista ja aromikasta, ja isot huokoiset tofupalat olivat imeneet kunnolla makua. Söin jokaisen pisaran."

2.10.2019

Kävin Lie Mi -ravintolassa ensimmäisen kerran Helsingissä melkein viisi vuotta sitten, kun se toimi vielä Siltasen talon tiloissa. Vietnamilaista ruokaa oli tarjolla tuohon aikaan hyvin harvoissa paikoissa, ja etenkin kertomukset vegaanisesta pho-keitosta innostivat. Ensimmäinen kokemus oli tosi hyvä, ja kävin ravintolassa pari kertaa myöhemminkin. Tykkäsin edelleen, joskin silloin vertailukohtia alkoi olla enemmän eivätkä tuntemukseni olleet niin intoutuneita. Sellainen fiilis jäi, että ravintolan taso laski ennen lopettamista Siltasen tiloissa.

Lie Mi jatkoi toimintaa Helsingissä useassa toimipisteestä, joista yksi ainakin on sittemmin lopettanut mutta pari jatkaa. Uudet paikat olivat pitkään to eat -listallani, etenkin kun minulle kerrottiin meiningin parantuneen roimasti. En kuitenkaan vieläkään ole kerennyt niihin.

Toukokuussa Lie Mi avasi ovensa yllättäen myös Tampereella. Eli kaupunki saisi vuosikausien tauon jälkeen vietnamilaisen ravintolan. Kattilassa meitä lukuisia kertoja palvellut ja elämäniloa tuonut Mika Pelttari oli siirtynyt luotsaamaan Lie Miä ravintolapäällikkönä. Mukana oli muutenkin kunnostautunut kööri, joten lupaavalta näytti.

Pääsimme käymään Tampereen Lie Missä ensimmäisen kerran kesäkuussa vaimon kanssa lounasajan jälkeen. Ravintola täytti kyllä kaikki odotukset saman tien. Palvelu vegaanisen ruoan kysyjälle oli oivallista ja asiantuntevaa. Söin pho-keiton, jonka liemessä oli syvyyttä ja monipuolisia yrttien aromeja. Olin niin onnellinen, että tällaista sai vihdoin Tampereelta.

Vaimo olikin jo käynyt lounaalla työkaveriensa kanssa, ja hän harmitteli, etten päässyt näkemään laajaa lounasajan salaattipöytää. No, seuraavalla kerralla! Se koittikin jo heinäkuussa. Ja olihan salaattipöytä melkoinen. Kaikki ei tietenkään ole vegaanista, koska vietnamilaisessa keittiössä ja monissa muissa itäaasialaisissa ruokakulttuureissa kalakastikkeella ja vastaavilla valmisteilla on iso rooli. Vegaanisista sai kuitenkin selkeän tiedon salaattipöydän lapuista ja henkilökunnalta varmistamalla. Nautin wakamesalaatista, maustetuista tarhapavuista ja parsakaalisalaatista.

Pääruoaksi söin salaattikääröjä tofulla (en muista annoksen nimeä). Annoksen kyljessä tarjottiin jokunen myky. Tai vaimoni mukaan juuri kukaan muu ei puhu mykyistä vaan ”dumplingseista” tai jostain muusta, mutta pidän pintani kahden suomen kielen opettajan lapsena! Mykyt olivat ihan hyviä, ja salaattikäärön maut olivat oivallisia. Vegaanisessa versiossa tofua ei kuitenkaan ole paneroitu, mikä vaikutti koostumukseen.

Kolmanteen reissuun meni aikaa, eli pääsimme vasta nyt lokakuun alussa käymään lounaalla. Ravintolapäällikkö valitteli, että salaattipöydän vegaanitarjonta olisi normaalia heikompaa, joten hän kiikutti pöytään lautasellisen monipuolista salaattia. Melkoista palvelua! Eikä salaattipöytä edes ollut niukka: olihan siellä samosoita, wakamesalaattia, raikkaita hedelmiä ja olisi kait ollut parsakaalisalaattiakin.

Tällä kertaa valitsin lounasvaihtoehdoista vihreän curryn, joka tuotiin tarjolle kulhossa. Söin annoksen kulhosta sekoitellen siihen riisiä hiljaksiin, mikä toimi erinomaisesti. Liemi oli tulista ja aromikasta, ja isot huokoiset tofupalat olivat imeneet kunnolla makua. Söin jokaisen pisaran.

Lie Mi on erinomainen lounaspaikka, mutta myös illalliselle sitä voi suositella lämpimästi – juomalistakin vaikuttaa vallan mukavalta.

Lie Mi
Hämeenkatu 14
Tampere

ma–to 11–22
pe 11–23
la 12–23
su 12–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset