Friends & Brgrs Aikatalo

"Pihvin maku hukkuu tilpehöörien joukkoon eikä se pysy koostumuksensa takia kasassa syömisen aikana."

15.1.2020

Kävin syömässä tämän ketjun purilaisen ensimmäisen kerran samaisessa Aikatalon ravintolassa itsenäisyyspäivänä 2016, yli kolme vuotta sitten. Tuolloin totesin purilaisen nousevan helposti suomalaisten vegaaniburgereiden kärkijoukkoon – etenkin kun noina aikoina vegaaninen purilainen pikaruokaravintolassa oli vielä harvinaisuus. Kokemus oli kaikkiaan hyvä: erinomainen vahvan makuinen mustapapupihvi, ihana haudutettu sipuli ja tuju valkosipuliaioli. Mikäli muistan oikein, kävin toistekin nauttimassa herkusta.

Sittemmin hampurilaistarjonta on kuitenkin mullistunut. Laadukkaiden vegaanisten ”pikaruokaburgereiden” joukkoon ovat tulleet Social Burgerjoint, Bun2Bun ja Naughty Brgr. Lukuun ottamatta hyvin halpoja vegaanipurilaisia lanseeranneita varsinaisia pikaruokaketjuja tai Martinsillan Grillin kaltaisia nerouden pesäkkeitä Friends & Brgrs on tosin tässä seurassa edelleen selvästi edullisin, etenkin kun ilmeisesti juoma kuuluu edelleen samaan hintaan.

Valitettavasti itse purilainen ei ole enää niin hyvä kuin kolme vuotta sitten. Sämpylä on edelleen mehevä ja asiaankuuluvan kiiltopintainen ja vihanneksissa ja kastikkeissa on makua ja runsautta. Pihvi on kuitenkin muuttunut. Jos vanha mustapapupihvi muistutti minua Yhdysvaltain kokemuksista 2015, nykyinen papu-kasvispihvi tuo pikemmin mieleen 90-luvun kotikokkailumme. Tämä ei ole sinänsä huono asia, sillä arvostan edelleen taidolla tehtyjä tämän tyylisiä pihvejä, ja oikeassa ympäristössä ne ovat herkullisia.

Kävin itse asiassa syömässä nykyisen purilaispihvin (tai hyvin sen kaltaisen) täällä jo vuoden 2019 toukokuussa, ja silloin en oikein osannut sanoa, mitä mieltä olisin. Nyt tulin siihen tulokseen, että pihvin maku hukkuu tilpehöörien joukkoon eikä se pysy koostumuksensa takia kasassa syömisen aikana. Lisätäytteeksi tilaamani karamellisoitu sipuli, johon ihastuin kolme vuotta sitten, ei sekään viime eikä tällä kertaa tehnyt järin suurta vaikutusta.

Yritin kovasti pitää purilaisestani, mutta ei se oikein onnistunut. Kyllä tämän söi, mutta enää ketju ei missään nimessä pysy suositusten joukossa edullisesta hinnasta huolimatta.

Friends & Brgrs Aikatalo
Mikonkatu 8
Helsinki

ma–to 10.30–21
pe 10.30–22
la 11–22
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset