Subham

"Olin vähän ällistynyt, sillä nämä mykyt olivat parhaimpien koskaan syömieni joukossa."

15.12.2019

En ollut käynyt syömässä nepalilaista varmaan vuoteen – lähinnä vain siitä syystä, että to eat -listalle ei ollut päätynyt kiinnostavia vinkkejä. Nyt kuitenkin huomasin Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä ylistystä Rongankadun nepalilaisesta Subham-ravintolasta. Erityisesti huomioni kiinnitti maininta nepalilaisista mykyistä, momoista. Mykyjä saa liian harvoin, etenkin hyviä, joten tuonne oli päästävä. Sopiva tilaisuus tulikin pian, kun odotin junaa kaupungilla sunnuntaipäivänä.

Luulin, etten ollut koskaan törmännyt momoihin, mutta tätä kirjoittaessani vaimoni muistutti, että söimme sellaisia tammikuussa tamperelaisessa The Everest Cuisinessa. Olen järkyttynyt siitä, että olen unohtanut jonkin ruokaan liittyvän asian. Vanhetessa pää vuotaa kuin seula, mutta ruoka ja Star Trek ovat yleensä varmimmassa turvassa aivojeni syvimmissä sopukoissa.

Kuten The Everest Cuisinessa, Subhamissa on myös erillinen vegaaninen lista, jolta löytyy kymmenen annosta. Momot eivät kuitenkaan ole siellä vaan osiossa ”momo & noodle”, ja sen lisäksi löytyy thali-valikoima-annos. Tilasin alkuruoaksi momot ja pääruoaksi dal tadkan.

No, mykyannos olisikin riittänyt pääruoaksi, sillä se oli varsin kunnioitettavan kokoinen. Toisin kuin The Everest Cuisinessa, mykyt oli höyrytetty. Pidin kummastakin versiosta, mutta tämä oli ehdottomasti vielä herkullisempi. Olin vähän ällistynyt, sillä nämä mykyt olivat parhaimpien koskaan syömieni joukossa. Höyrytetyssä liukaspintaisessa taikinassa oli täydellinen koostumus, vielä kuumassa täytteessä oli makua, täyteläisyyttä ja sopivasti tulista taustahuminaakin. Pelkästään tämän annoksen perusteella ravintola meni suositusten joukkoon!

Dal-annos oli vielä edessä, ja onneksi olin lähtöjään sen verran nälkäinen, että pieni virhearviointini annoskoosta ei haitannut. Annoksen kanssa tuli vegaaninen naan, joka tosin muistutti enemmän litteää rieskaleipää. Ihan hyvää kyllä, mutta hyvin erilainen kuin perinteinen naan. Dal oli tuttua tummansävyistä maanläheisen makuista versiota. Itse pidän enemmän sellaisista, joissa on punaisten linssien tuomaa monitahoisempaa makua. Hieman nauratti myös, kun lautasen lisukeosiossa oli – samaa dalia. Esimerkiksi Katmandun tyylinen chutney olisi maistunut kyllä, mutta onneksi momojen dippikastiketta oli jäljellä tuomaan ruokaan hapokkuutta tai ”yläpäätä”, kuten rakas ystäväni asian ilmaisee.

Palaan tänne varmasti paitsi momoja syömään myös testaamaan muita vegaanisen listan antimia.

Subham
Rongankatu 6
Tampere

ma–pe 10.30–21.30
la–su 12–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset