Daily Dose

"Tomaattikastikkeessa oli juuri oikea muhentuneen tomaatin ja oliiviöljyn avioliitto, ja munakoiso oli kypsennetty taiten."

24.2.2020

Vallilaan Hämeentielle ilmestyi syyskuussa italialainen katuruokabaari Daily Dose, ja kuulin siitä saman tien hyvää. Vaikka ravintolan taustalla on pohjoisitalialainen ote ruoanlaittoon, mikä kertoo usein lihaisuudesta ja juustoisuudesta, listalla oli otettu alusta lähtien vegaanisenkin ruoan etsijät ilahduttavasti huomioon. Kuulin myös onnistuneista pasta-annoksista, mikä kiinnostaa aina. Hyvän pastan saaminen on Suomessa niin harvinaista, että juuri koskaan en sitä ravintolassa tilaa. Nyt kirjoitin to eat -listalleni ravintolan nimeen ”Italia! Italia! Italia!”, etten varmasti unohtaisi sitä.

Sopiva tilaisuus ensivierailulle tuli, kun menin tapaamaan Vallilan vieressä avautuvassa Hermannissa asustavaa rakasta ystävääni lounaalle. Olimme ensimmäiset asiakkaat heti ravintolan avautuessa, ja meidät otettiin vastaan sydämellisesti. Lounaslistalla ei ollut suoraan mitään vegaanista, mutta toinen ravintoloitsijoista suositteli pasta alla normaa eli tomaatti-munakoisopastaa, josta juusto olisi helppo jättää pois – ja ruokalaji on vallan erinomainen ilman sitä eikä mikään riisuttu versio. Kokki vielä kysyi, sopisiko chilin lisääminen, ja minuahan moinen arrabiata-henkisyys miellytti tietysti.

Ystäväni söi lounassalaattiaan, ja minullekin kannettiin alkusalaattikulho. Salaatissa oli oivallista pestoa, paistettua kesäkurpitsaa ja hieman kuivattuja tomaatteja perussalaatin kanssa. Oikein hyvää.

Pasta alla normaa oli syvällä lautasella aimo keko, ja se näytti ja tuoksui juuri sellaiselta, jota olen Italiassa syönyt. Maku oli oivallinen: tomaattikastikkeessa oli juuri oikea muhentuneen tomaatin ja oliiviöljyn avioliitto, ja munakoiso oli kypsennetty taiten. Söin koko lautaselliseni hyvällä halulla jutustellessani ystäväni kanssa. Tästä ravintolasta voisi ehkä joskus saada kunnollisen aglio, olio e peperoncinon, lempipastani, jota en ole koskaan saanut suomalaisessa ravintolassa kunnollisena.

Palaan tänne aivan varmasti uudelleen myös iltasella, sillä listalta löytyvä vegaaninen sienilepä kiinnostaa kovasti, samoin makea sitruunainen oliiviöljykakku. Viinihyllyäkin vilkuilin sivusilmällä. Ensi kertaan!

Daily Dose
Hämeentie 68 C
Helsinki

ma–ti 11–15
ke–to 11–21
pe 11–23
la 17–24
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset