Salsallada

"Tacon pohjana oli pehmeä lettu, mikä oli hauska yllätys. Nyhtöherne oli paistettu ja maustettu täydellisesti, ja kastikkeet toivat makuun monipuolisuutta."

21.2.2020

En ollut pitkään aikaan käynyt tapasravintolassa. Viime aikoina ainoat ravintolakokemukset, jotka ylipäätään ovat keskittyneet lukuisiin pieniin annoksiin, ovat olleet Gohanissa ja Paisanossa sekä parisen vuotta sitten Yes Yes Yesissä. Edellinen varsinainen tapaskokemus oli noin kolme vuotta sitten, Bar Cónissa. Vegaanisten annosten näkökulmasta ainoa todella hyvä tapaspaikka, jossa olen käynyt, oli edesmennyt Sörnäisten Kombo. Olen sen lopettamisesta edelleen surullinen.

Pikkuannoksiin erikoistunut Salsallada avasi ovensa joulukuussa 2018, ja panin sen tuoreeltaan merkille. Eri kulttuurien keittiöitä yhdistelevänä se ei ole tarkkaan ottaen tapasravintola, mutta on espanjalainen painotus sen verran vahva, ettei se kauaksi siitä mene. Sopiva hetki vierailulle löytyi viimein nyt, kun olimme menossa rakkaiden läheistemme kanssa elokuviin. Halusimme syödä jotain pientä ja ottaa lasilliset, ja Salsallada olisi siihen juuri sopiva.

Listalta löytyy valmiiksi vegaanisina annoksina leipäkori tapenadella (tai oliiviöljyllä ja balsamicolla), kukka- ja parsakaalipopparit, vihersalaatti sekä talon ”soft taco” nyhtöherneellä. Olin paikalla ensimmäisenä, ja koska muilla ei ollut juuri nälkä, tilasin itselleni kaiken edellä mainitun salaattia lukuun ottamatta.

Kukka- ja parsakaalipopparit olivat sopivasti erilaisia kuin leivitetyt kukkakaalisiivet, joita olen syönyt monissa paikoissa. Paksun leivityksen sijaan niissä oli vain ohut maustejauhotus, joten uppopaistettuun pintaan oli tullut mukavaa paahteisuutta. Pidin annoksesta kovasti ja sain hieman hillitä itseäni, että myöhemmin saapuvillekin jäisi makupalat. Leipäannoksen tapenade oli raikas hakkelus vihreistä oliiveista – ihan hauska sekin.

Illan kohokohta ja varsinainen syy sille, että suosittelen tätä ravintolaa, oli kuitenkin talon soft taco. Tacon pohjana oli pehmeä lettu, mikä oli hauska yllätys. Nyhtöherne oli paistettu ja maustettu täydellisesti, ja kastikkeet toivat makuun monipuolisuutta. Ihastuin annokseen ikihyviksi, ja vaimokin innostui tilaamaan omansa saavuttuaan. Tilasimme myös patatas bravas -annoksen, jonka saa myös vegaanisena versiona. Tätä tapasannosten klassikkoa on vaikea pilata, ja onnistunut se oli täälläkin.

On aina mukavaa, kun kohdalle osuu uusi omaleimainen annos, olkoon se pieni tai iso. Vaikka vegaaninen valikoima on Salsalladassa toistaiseksi kovin pieni, pelkästään soft tacon takia palaan sinne varmasti uudelleen drinkille ja suupalalle.

Salsallada
Näsilinnankatu 21 C
Tampere

ma suljettu
ti–to 16–22
pe 16–23
la 14–23
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset